Procurorii anticoruptie au finalizat ancheta in cazul deputatei PDL Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului, pusa sub acuzare in legatura cu organizarea Zilei Tineretului 2 mai 2009, la Costinesti, urmand ca rechizitoriul sa fie transmis Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Intr-o postare pe blogul sau, Monica Iacob Ridzi vorbeste despre "ultima zi de urmarire penala", sugerand vicii de procedura in anchetarea sa, erori retinute in expertize, concluzii aberante privind stabilirea prejudiciului, ignorarea deliberata a unor marturii favorabile.

"Ieri (luni-n.r.) am fost, sper pentru ultima oara, la Directia Nationala Anticoruptie. Am semnat (cea dintai, ca o dovada in plus ca nu doresc tergiversarea acestei cauze) procesul-verbal de prezentare a materialului de urmarire penala in atat de mediatizatul dosar legat de evenimentele organizate de Ministerul Tineretului si Sportului cu ocazia Zilei Tineretului - 2 Mai 2009", scrie Monica Iacob Ridzi.

Deputata PDL spune ca este ultimul capitol dintr-o cercetare demarata de procurori inca din luna august 2009. "S-a scris mult, intemeiat sau fals, au curs tone de invective asupra-mi, s-au cernut adevarurile de minciuni, onoarea de lichelism, fondul de superficial. Am fost, de departe, cel mai intens negativ mediatizat demnitar aflat sub investigatie penala. La «umbra» acestui caz s-au ascuns, trimisi la randul lor in judecata sau cercetati pentru aceleasi tipuri de fapte, fosti ministri ai justitiei, fosti si actuali demnitari, europarlamentari, deputati in functie sau importante alte persoane din viata politica si sociala", spune Monica Iacob-Ridzi, transmite MEDIAFAX.

Aceasta adauga faptul ca a trecut un an si noua luni de la declansarea cercetarilor, dar ca nu va spune nimic despre "profundele vicii de procedura din acest dosar (nimic despre interceptari al caror continut transcris initial si prezentat Parlamentului a fost modificat dupa 19 luni), nimic despre lipsa de logica juridica a unor sustineri din materialul de ancheta, nimic despre erorile uriase ale raportului de expertiza intocmit in dosar (cu o serie de concluzii aberante, inclusiv cea privind stabilirea prejudiciului) si nimic despre lipsa de fundament a acuzatiilor" ce i-au fost aduse ei si multora dintre angajatii sai.

"Nu voi aminti nimic despre modalitatile «democratice» de ancheta, nimic despre plangerile penale sau disciplinare pe care intentionez sa le fac, nu voi extrage nimic din declaratiile martorilor ce imi sunt net favorabile (si care au fost deliberat ignorate in acest timp) si nici nu voi combate sustinerile putinilor celor care, avand calitatea de invinuit si amenintati cu «iminente» masuri coercitive, au fost folositi de procurori pentru a culege probe. Astept linistita, va asigur, inceputul judecatii. Sper din tot sufletul ca, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, analiza tuturor aspectelor de fond si forma sa se realizeze fara patima, cu echilibru si fara partizanat.(...)", scrie Iacob-Ridzi.

Citeste si:
Monica Iacob Ridzi va fi eliberata din inchisoare
Monica Iacob Ridzi va fi...

Ea recunoaste ca perioada de urmarire penala a fost "cea mai grea" din viata ei, ca a avut momente in care a fost la un pas de a claca, pierzandu-si de multe ori speranta si "descoperind, cu profunda durere", cine i-au fost prietenii si cine, "pentru un pumn dezonorant de promisiuni", au "vandut-o mincinos".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.