Cel care l-a "spanzurat" pe Avram Iancu de ziua maghiarilor urmeaza a fi audiat la Bucuresti de Parchetul Instantei Supreme.

Dosarul pe numele lui Csibi Barna a fost deschis in 15 martie de Parchetul Tribunalului Harghita, care s-a autosesizat in acest caz si a declansat cercetarile pentru instigare la discriminare, informeaza MEDIAFAX.

Csibi Barna urma sa fie audiat, miercuri, la Parchetul Tribunalului Harghita, insa in cursul diminetii, procurorii au anuntat ca nu mai fac nicio declaratie pe aceasta tema "pentru buna desfasurare a cercetarilor".


Potrivit unor surse judiciare, Csibi Barna a fost citat pentru audieri la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, miercuri, la ora 12.00. De asemenea, Csibi Barna va fi audiat, joi, in Comisia de Disciplina a Directiei Finantelor Publice (DGFP) Harghita, unde este functionar din 2005.

Csibi Barna, functionar public la Directia Generala a Finantelor Publice Harghita, a solicitat, saptamana trecuta, autorizatie de la Primaria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicata Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menita sa aduca in atentia locuitorilor din municipiu istoria evenimetelor din 1848-1849.

El a luat un manechin purtand pe figura o poza a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" si apoi l-a "spanzurat". ["Calaul" lui Avram Iancu, modest : "Sunt golan, nu politician"]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.