Tanarul care, in ziua de marti, a spanzurat in centrul orasului Miercurea Ciuc o papusa ce-l intruchipa pe Avram Iancu a ajuns in atentia autoritatilor romane, pentru instigare la discriminare.

Formele sale de protest impotriva romanilor starnesc doar indignarea autoritatilor. Barna jongleaza cu legea si stie unde sa se opreasca pentru a nu comite vreo infractiune, informeaza Adevarul.

Csibi Barna, tanarul de 31 de ani este inspector in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice, iar sanctiunea maxima pe care o risca in urma protestului sau inedit este desfacerea contractului de munca.

Desi are un trecut incarcat de amenzi primite in urma actiunilor sale, Barna nu a platit vreuna si asta pentru ca de fiecare data le-a contestat in instanta si le-a castigat. Autoritatile cred ca stie foarte bine care sunt limitele legii si pana unde poate sa mearga.

"Nu sunt politician, sunt un golan"

"Cu Eminescu am facut o actiune literara", spune Csibi Barna, facand referire la data de 26 ianuarie cand a aparut in centrul orasului cu portretul lui Mihai Eminescu pe care aparea semnul "Interzis", dar si inscriptia "Nu la insultarea hunilor!".

Tanarul spune ca prin tot ceea ce face vrea sa-si exprime o opinie, garantata de Constitutie.

"Omul are dreptul sa vorbeasca despre lucrurile mai sensibile si sa-si exprime opinia. Pentru mine, ceea ce fac eu reprezinta o implicare in viata publica. Nu sunt politician. Sunt un simplu cetatean, un golan de cartier de pe strada Culmii, care simte ca exista o necesitate pentru adevar", spune tanarul.

Protestul sau de marti a atras atentia mass-media, dar si pe cea a politicienilor, care au folosit gestul sau in lupta pentru caderea Guvernului Boc.

Crin Antonescu a vituperat: "In numele cui veniti dumneavoastra, domnule prim-ministru, cu ideologii dumneavoastra, cu smecherii dumneavoastra de toate culorile? In numele cui veniti atat de vesel aici?

In numele angajatorilor, al mediului de afaceri, al angajatilor, al efigiei spanzurate a lui Avram Iancu, in legatura cu care nu vreti sa stiti nimic si nu dati doi bani ca sa nu suparati noul stapan, care nu mai e Traian Basescu, ci e Viktor Orban?", consemneaza gandul.info

Citeste si:
Nicușor Dan, primul mesaj ca primar general: „Nu ne-am luptat...
Nicușor Dan, primul mesaj ca...

"Gestul comis cu privire la Avram Iancu este foarte deranjant si nu trebuie sa ramana netaxat de catre autoritatile statului, deoarece a reprezentat un gest de incitare la ura nationala, a declarat, ieri seara, premierul Emil Boc, potrivit "Romania Libera".

"M-a deranjat enorm gestul cu privire la Avram Iancu facut de 15 martie si consider ca un asemenea gest nu trebuie sa ramana netaxat, dar trebuie sa fie taxat de catre autoritatile statului, conform legii, si nu pe alte cai si pe alte modalitati", a spus Boc, citat de Mediafax.

Hunor: Noi de fiecare data am cerut respect pentru ziua noastra nationala, asta e lipsa de respect"

"E regretabil daca s-a intamplat asa ceva, regretabil si lipsa de respect. Noi de fiecare data am cerut respect pentru ziua noastra nationala, pentru traditiile noastre, pentru sarbatorile noastre, pentru valorile noastre. Si respectul trebuie sa fie reciproc. Nu stiu daca a avut aprobare, daca a fost aprobata de autoritati, e o problema", a completat presedintele UDMR, ministrul Kelemen Hunor

Citeste si:
Csibi Barna, judecat pentru ca "l-a spanzurat" simbolic pe Avram Iancu
Csibi Barna, judecat pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.