Csibi Barna, cel care a spanzurat o papusa ce-l intruchipa pe Avram Iancu, a fost detasat de ANAF in Abrud, judetul Alba, pentru urmatoarele 6 luni. Fostul revolutionar pasoptist a absolvit scoala generala in acest oras.

Csibi Barna va fi, totodata, cercetat si de catre Comsia de Disciplina pentru gestul sau. Potrivit sefului Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Harghita, Kedves Imre, "detasarea va intra in vigoare de luni si are o durata de o jumatate de an". El a spus ca ordinul sefului ANAF i-a fost inmanat lui Csibi Barna.

Csibi Barna a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca "ordinul este legal" si ca il va respecta.

Potrivit ANAF, Codul de conduita a functionarilor publici, stabileste ca, printre principiile care guverneaza conduita profesionala a functionarilor publici se numara si prioritatea interesului public, principiu conform caruia functionarii publici au indatorirea de a considera interesul public mai presus decat interesul personal, in exercitarea functiei publice.


De asemenea, articolul care se refera la "loialitatea fata de autoritatile si institutiile publice" arata ca functionarii publici au obligatia de a apara in mod loial prestigiul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea, precum si de a se abtine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acesteia.

Csibi Barna a solicitat, saptamana trecuta, autorizatie de la Primaria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicata Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menita sa aduca in atentia locuitorilor din Miercurea Ciuc istoria evenimetelor din 1848-1849.

El a luat un manechin purtand pe figura o poza a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" si apoi l-a spanzurat.

Citeste si: "Transilvania e a Ungariei prin voia lui Dumnezeu" - Ce fac romanii?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.