Precizand ca are "sentimente de extrema tristete" si "oarecare tulburare" europarlamentarul PSD crede ca scandalul declansat de "Sunday Times" urmareste sa scape de un "om incomod" si un "roman influent".

"Sunt marcat personal de acest episod" a declarat, in inceputul conferintei de presa Adrian Severin.

El a adaugat ca nu considera in sine ca este vorba despre o problema privind incalcarea regulilor Parlamentului European si a sustinut ca a actionat cu "buna credinta", informeaza MEDIAFAX .

Europarlamentarul a mai spus ca are sentimente de "extrema tristete si oarecare tulburare".

Adrian Severin a mai aratat ca "Sunday Times" este "specializat in producerea si colportarea scandalurilor", ca s-a remarcat prin exprimarea in permanenta a punctelor de vedere "eurospectice si eurofobe" si ca a incercat sa implice in permanenta membri sau angajati ai PE in diverse scandaluri.


El a precizat ca s-a interesat daca societatea care l-a contactat este serioasa, dar ca nu s-a gandit daca aceasta exista, iar aparenta a fost ca aceasta exista si este serioasa. "Aveam de-a face cu un interlocutor care a creat, nu cu bani putini, aparenta ca exista si ca este serios", a sustinut Severin.
  • "S-au pus bani grei in joc pentru a compromite niste oameni"

"Ma intreb de ce atatia bani au fost investiti pentru aceasta operatiune care din punctul de vedere al dovezilor nu poate fi credibila?", a mai spus eurodeputatul, sustinand ca "s-au pus bani grei in joc" si ca "nu aflarea adevarului a fost tinta", ci compromiterea unor oameni.
  • "Nu sunt corupt, sunt incomod si voi ramane asa"

"Cu certitudine pot spune ca nu sunt corupt, cu certitudine pot spune ca sunt incomod si probabil voi ramane la fel de incomod. (...) Au venit nu ca scape de un corupt, ci ca sa scape de un incomod. (...) Intr-o lume in care Romania este tot mai putin influenta, un roman influent nu este acceptat", a mai sustinut fostul ministru de Externe.
  • DNA se autosesizeaza in cazul Severin, in urma articolelor de presa privind fapte coruptie

"DNA a luat la cunostinta despre articolele din presa romana si cea internationala care relateaza aspecte referitoare la savarsirea unor eventuale fapte de coruptie de catre Adrian Severin, astfel ca institutia urmeaza a se sesiza si a face verificari", a declarat Livia Saplacan.

Trei deputati europeni si fosti ministri - un roman, un sloven si un austriac - s-au declarat dispusi sa isi "vanda serviciile" pentru sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti de la cotidianul britanic The Sunday Times care s-au pretins lobbyisti, relateaza AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.