Senatul a respins, marti, proiectul deputatului PDL Silviu Prigoana privind legalizarea serviciilor sexuale, insa parlamentarii au subliniat ca fenomenul exista si necesita o reglementare.

Raportul Comisiei juridice, de respingere a initiativei lui Prigoana, a fost votat de 89 de senatori, in timp ce sase au votat impotriva, iar cinci s-au abtinut.

Proiectul autoriza activitatile cu caracter sexual (ACSA), persoanele care pot exercita astfel de activitati, completarea corespunzatoare a nomenclatorului ocupatiilor, precum si locurile in care s-ar fi putut desfasura aceste servicii, evindenta celor ce le presteaza, normele de igiena si de autorizare.


Guvernul a anuntat ca nu sustine proiectul lui Prigoana, argumentele fiind ca legea aduce atingere vietii sociale si lezeaza valorile fundamentale ale familiei.

Democrat-liberalul Orest Onofrei a criticat legea propusa de colegul sau de partid, afirmand ca a recunoaste existenta fenomenului nu echivaleaza cu nevoia de legalizare a acestuia, transmite MEDIAFAX.

"Exista si coruptia si furtul, asa cum initiatorul ne anunta ca exista prostitutia. Atunci inseamna ca trebuie sa facem o flotare logica si sa legalizam si furtul si coruptia? Daca initiatorul ne-a dovedit ca poate face bani din gunoaie, nu cred ca se pot face bani si din gunoaiele morale", a spus Onofrei.

Prigoana militeaza pentru legalizarea prostitutiei

Senatorul PSD Titus Corlatean a mentionat ca este si el impotriva proiectului lui Prigoana, insa a subliniat ca "subiectul este extrem de serios", iar Guvernul ar trebui sa promoveze o dezbatere publica pe tema, cu analize, statistici, inclusiv solutii.

"Fenomenul nu poate fi ignorat", a conchis Corlatean.

Social-democratul Georgica Severin i-a dat dreptate, pe fond, lui Prigoana, precizand insa ca nu este de acord cu modul concret in care a incercat sa solutioneze fenomenul.

Citeste si:
Un jandarm si iubita lui, acuzati ca au exploatat doua adolescente...
Un jandarm si iubita lui,...

"Prostitutia exista si nu ne putem face ca o bagam sub pres, nu ne putem face ca nu este o realitate. Poate nu suntem de acord cu modelul cel mai liberal in care este reglementat, ca in Olanda, dar poate ne uitam la Germania. Nu trebuie sa fim habotnici", a afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.