Deputatul Silviu Prigoana a declarat, marti, ca propunerea sa privind legalizarea prostitutiei este "o lege copiata din Germania, tradusa si pusa pe masa deputatilor si senatorilor" intr-o forma putin modificata, precizand ca "in toate tarile cu apa calda permanenta" exista o asemenea reglementare.
Prigoana a aratat ca in toate ziarele din Romania sunt oferite prestatii sexuale la mica publicitate, dar nu sunt reglementate. Potrivit lui Silviu Prigoana, proiectul de lege initiat de el prevede prestatii sexuale contra cost, eliberarea de chitanta fiscala si carnet de sanatate pentru cele persoanele care lucreaza in acest domeniu, transmite Mediafax.

Prigoana nu crede ca proiectul de lege va aduce mai multi bani la buget, ci considera ca "este vorba despre sanatatea publica", deoarece "bolile venerice au fost scapate de sub control". Intrebat ce sustinere va avea din partea parlamentarilor proiectul privind legalizarea prostitutiei, Prigoana a raspuns: "Sustinere 100%. In toate tarile cu apa calda permanenta exista o asemenea lege, banuiesc ca si noi dorim sa avem apa calda permanenta, deci o asemenea lege de reglementare".

Silviu Prigoana mai crede ca reprezentantii BOR nu vor avea o reactie la proiectul sau de lege. "Prelatii nu trebuie convinsi, pentru ca in momentul in care s-a abrogat incriminarea homosexualitatii, Biserica nu a avut nicio reactie. Banuiesc ca si de data aceasta va avea aceeasi reactie ca si in cazul articolelor cu homosexualii", a precizat Prigoana.

  • Ce presupune Proiectul de Lege?

Deputatul Silviu Prigoana a depus, luni, la Parlament, o initiativa privind legalizarea prostitutiei, definita ca "activitate cu caracter sexual autorizata", care se poate desfasura independent sau "in cadru organizat", in case de toleranta.

Potrivit propunerii legislative, "«activitatea cu caracter sexual autorizata» (ACSA) desemneaza activitatea cu caracter sexual derulata de persoana care detine autorizarea legala, desfasurata in baza unei intelegeri intre parti si recompensata cu o plata dinainte stabilita. ACSA presupune servicii specifice relatiilor normale dintre cele doua sexe, cu asigurarea respectarii regulilor de igiena si discretie. Relatiile homosexuale sunt interzise".

Citeste si:
Un jandarm si iubita lui, acuzati ca au exploatat doua adolescente...
Un jandarm si iubita lui,...

Prigoana propune ca regimul juridic general aplicabil persoanelor care practica aceasta activitate sa fie cel prevazut de Legea privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent, iar Guvernul sa completeze in mod corespunzator Clasificarea Ocupatiilor din Romania si Codurile CAEN.Initiativa legislativa mentioneaza ca ACSA poate fi exercitata de persoane care au implinit 20 ani, sunt apte din punct de vedere medical si sunt autorizate in conditiile legii. De asemenea, se prevede ca au acces la aceste servicii persoanele care au implinit varsta de 16 ani.

"ACSA se poate desfasura independent sau in cadru organizat, in Case de toleranta. Desfasurarea independenta a ACSA se poate derula la domiciliul persoanei care practica activitatea respectiva, numai daca acesta este destinat exclusiv acestui scop si in imobil nu locuiesc minori", se mai arata in proiect.

Citeste si:
Orban, despre intentia PSD de a legaliza canabisul: Tara arde si...
Orban, despre intentia PSD de...

Prigoana mai propune ca Ministerul Sanatatii sa autorizeze medici care pot constata daca o persoana este apta pentru a practica aceasta activitate si sa emita norme privind conditiile in care se considera ca o persoana este apta pentru aceasta. Persoana care desfasoara aceasta activitate are "dreptul la demnitate", dreptul de a refuza clienti sau servicii solicitate, precum si pe acela de a renunta oricand la aceasta activitate, fara instiintarea prealabila a conducerii casei de toleranta si fara plata de penalitati. Printre obligatiile prevazute in proiectul de lege se numara efectuarea, lunar, a controlului medical, afisarea in mod vizibil in locul autorizat a tarifelor practicate, respectarea duratei programului dinainte stabilit sau pastrarea confidentialitatii cu privire la identitatea clientilor.

Citeste si:
Adriana Bahmuțeanu ar putea intra în Cartea Recordurilor
Adriana Bahmuțeanu ar putea...

Potrivit proiectului de lege, casele de toleranta functioneaza ca societati comerciale si au relatii contractuale cu persoanele fizice autorizate sa desfasoare aceasta activitate. Persoana care practica ACSA nu poate primi mai putin de 70% din venitul realizat, mentioneaza proiectul.

  • Patriarhia Romana despre legalizarea prostitutiei: O forma de sclavie moderna!
Patriarhia Romana dezaproba printr-un comunicat, initiativa legislativa a deputatului Silviu Prigoana privind legalizarea prostitutiei despre care spune ca "amplifica fenomenul sub forma unei sclavii motivate financiar. In acelasi timp, legalizarea prostitutiei intensifica degradarea morala a societatii, contribuie la proliferarea diferitelor boli si la cresterea numarului divorturilor, iar femeilor prinse in aceasta sclavie li se afecteaza iremediabil sanatatea psihica si fizica, precum si demnitatea sociala".

:Tocmai pentru aceste motive, prostitutia este interzisa prin lege in multe tari europene si in majoritatea statelor federale ale SUA. In plus, Patriarhia Romana reaminteste faptul ca Romania a ratificat in anul 1955 Conventia ONU privind “Suprimarea Traficului de Persoane si a Exploatarii prostituarii altora” prin care tara noastra se obliga sa nu legalizeze prostitutia. ", se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.