Raporul CE publicat vineri consemneaza faptul ca Parlamentul a impiedicat investigarea faptelor de coruptie ale Monicai Iacob Ridzi si ale lui Dan Pasat, hotarand si reducerea bugetului ANI in urma contrangerilor financiare, ceea ce poate impiedica publicarea declaratiilor de avere si de interese.
Raportul Comisiei Europene (CE), publicat vineri, arata ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a continuat sa obtina rezultate bune in ceea ce priveste investigarea unor cazuri de inalta coruptie, trimitand in judecata un membru al Parlamentului European, trei fosti ministri, doi fosti secretari de stat si mai multi magistrati. [Comisia de ancheta a decis: Ridzi e vinovata de abuz in serviciu si delapidare]

Totusi, arata CE, Parlamentul a dat vot negativ privind perchezitia unui calculator personal intr-o ancheta referitoare la faptele de coruptie ale unui "fost ministru", astfel ca parchetul va trebui sa foloseasca celelalte dovezi pe care le detine. In legatura cu aceeasi persoana, precizeaza CE, Parlamentul a dat vot negativ pentru deschiderea unei anchete, transmite MEDIAFAX.

Intr-o alta ancheta in curs privind un caz de suspiciune de acte de coruptie, Parlamentul nu a aprobat solicitarea parchetului de arestare preventiva, mai noteaza Comisia, referindu-se la cazul deputatului PDL Daniel Pasat. In ceea ce priveste ANI, Comisia Europeana constata ca Romania a adoptat o lege imbunatatita de functionare a acesteia, insa Parlamentul a decis reduceri bugetare importante.

"In decembrie, in contextul constrangerilor bugetare generale, Parlamentul a redus semnificativ bugetul ANI pe 2011. Aceasta reducere bugetara poate impiedica publicarea declaratiilor de avere si de interese. Acest lucru ar constitui un obstacol in ceea ce priveste transparenta averilor si eficacitatea verificarilor efectuate de ANI, care se bazeaza partial pe semnalele provenite de la public", consemneaza raportul CE. [Ridzi scapa din nou de DNA]
  • Cazul Ridzi

Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, este acuzat intr-un dosar de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii, in forma continuata.

Prejudiciul in acest dosar este de 100.000 de lei, creat in urma achizitionarii de catre MTS a unor produse electronice, printre care si laptopuri, un frigider, declarau surse judiciare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.