Deputatul PDL, acuzat de santaj si trafic de influenta isi pastreaza imunitatea si nu va fi arestat de procurorii DNA, dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea acestora.

Solicitarea DNA in cazul deputatului PDL Dan Pasat nu a intrunit numarul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptata, primind 114 voturi "pentru" din 292 deputati prezenti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Conform surselor citate, s-au inregistrat 114 voturi "pentru", 34 de voturi "impotriva", iar patru voturi au fost declarate nule, in conditiile in care erau 293 de deputati prezenti.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, ca cererea DNA de ridicare a imunitatii parlamentare a deputatului PDL Dan Pasat pentru arestarea preventiva a fost inscrisa pe ordinea de zi a sedintei de marti, la votul final, sub rezerva primirii raportului Comisiei juridica, transmite MEDIAFAX.

Anastase a precizat ca grupul PDL a votat intotdeauna in favoarea unor astfel de cereri din partea justitiei.


  • Pledoaria lui Pasat

"Niciodata nu am amenintat, santajat pe asa-zisele parti vatamate si sunt nevinovat", a spus Pasat in fata Camerei Deputatilor.

Pasat le-a spus deputatilor ca DNA i-a adus la cunostinta acum un an si jumatate inceperea urmaririi penale in cazul sau, el subliniind ca s-a prezent la DNA ori de cate ori a fost chemat, ca a depus toate documentele solicitate si ca nu s-a opus niciodata cercetarii.

"Eu nu va voi solicita sa votati pentru sau impotriva arestarii mele, ci doar sa constatati ca dupa un an jumatate de cand am fost chemat la DNA si s-a inceput urmarirea penala, nu am fost trimis in fata instantei pentru a fi solutionat acest dosar, ci s-a cerut aretarea preventiva, adica sa ma cerceteze in stare de arest", a spus Pasat.


Ministerul Justitiei a transmis Camerei Deputatilor, in 4 noiembrie, solicitarea procurorilor privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Pasat, acuzat de santaj.
Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Potrivit DNA, in perioada 2009 - 2010 Dan Pasat, in calitate de deputat, iar din data de 21 decembrie 2009 si de secretar general al Partidului Democrat Liberal, in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor in exercitarea demnitatii publice de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL, pe care o controla si o conducea in fapt. Atunci cand a intampinat opozitie din partea reprezentantilor administratiei publice locale ori a firmelor care isi adjudecasera contractele de achizitie publica, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergand pana la amenintari si acte de violenta.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.