Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, i-a transmis joi presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, solicitarea formulata de DNA privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatului PDL de Giurgiu Dan Pasat, informeaza ministerul.

DNA il cerceteaza pe deputatul PDL de Giurgiu Dan Pasat pentru trei infractiuni de santaj, asimilate infractiunilor de coruptie, pentru efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale (7 acte materiale), precum si pentru infractiunea asimilata infractiunilor de coruptie, transmite Ministerul Justitiei.

Sesizarea, impreuna cu intregul dosar (18 volume), au fost transmise in baza art. 72 alin (2) din Constitutia Romaniei (republicata) si a art. 193 alin. (2) din Hotararea Camerei Deputatilor nr. 8/1994 (republicata) privind Regulamentul Camerei Deputatilor, urmand ca, in conformitate cu prevederile Regulamentului mentionat, Camera Deputatilor sa se pronunte cu privire la solicitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.