Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat ca nu va sustine acordarea de ajutoare sociale pentru cei care au capacitate de munca si sansa de a ocupa un loc de munca.

Ministerul Muncii, anul acesta, ofera legi bune. Avem un pachet de legi pe zona sociala care, din punctul meu de vedere, este extrem de pozitiv, care promoveaza calitatea serviciilor pe care le oferim si targheteaza tipurile de ajutoare pe care le acordam. Ne ducem spre cei care au intr-adevar nevoie de ele. Daca reusim sa facem aceasta reforma, vom avea servicii de calitate si servicii oferite celor care sunt in situatii de excluziune sociala si care vor fi principalii beneficiari. Nu voi sustine ajutoare sociale pentru cei care au capacitate de munca si sansa de a ocupa un loc de munca”, a declarat ministrul Muncii, transmite MEDIAFAX.

  • Exista locuri de munca, spune Botis

Acesta a adaugat ca informatia potrivit careia nu ar exista locuri de munca nu este adevarata.

Se arunca in discutii faptul ca nu sunt locuri de munca. Uitati-va la oferta ANOFM. In perioadele bune, avem 10.000-11.000 de locuri de munca, iar in perioadele de iarna avem 5000-6000 de locuri de munca. Aceasta variatie arata ca avem locuri de munca. Uitati-va in zona industriei si la cresterea exporturilor si mai e cresterea veniturilor din contributii sociale care poate fi reflectata ori prin cresterea volumului salarial, ori a numaruliui de salariati. Atat timp cat piata poate oferi locuri de munca si acestea sunt eligibile pentru cei din somaj, eu cred ca este o piata deschisa pentru cei interesati sa munceasca”, a spus Botis.

Ministrul a afirmat ca oferta locurilor de munca este variabila.

Locurile de munca oferite au o anumita curba. In perioada iernii sunt mai putine locuri de munca, dar as vrea sa avem putina rabdare si sa asteptam lunile februarie-martie, locurile de munca vor creste”, a spus el.

  • Fara lenesi!

In opinia acestuia, atat timp cat exista alte locuri de munca vacante in alte judete acestea trebuie accesate.

Daca ai o anumita competenta, o meserie si cu ea poti sa te duci sa muncesti in judetul vecin, eu cred ca poti sa te duci sa muncesti”, a spus Botis.

El a recunoscut ca sunt cateva judete, Vaslui, Teleorman, Mehedinti, in care rata somajului este de peste 10%, iar singura solutie acolo ar fi crearea mobilitatii profesionale, subliniind ca Legea 76 ofera facilitati celor care se angajeaza la o distanta de peste 50 de kilometri de domiciliu.

Citeste si:
Mai multe locuri de muncă disponibile în 2022
Mai multe locuri de muncă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.