UDMR ar trebui sa paraseasca guvernarea actuala, daca Executivul nu ia masuri de relansare economica si ar trebui sa construiasca un modus vivendi cu opozitia, a declarat senatorul UDMR Gyorgy Frunda.

Daca Guvernul nu va gasi solutii pentru iesirea din criza economica, pentru stimularea societatilor romanesti, daca nu va gasi solutii pentru atragerea capitalului strain, daca nu va gasi masuri de relaxare fiscala, financiara, atunci parerea mea este ca UDMR trebuie sa iasa de la guvernare”, a declarat Frunda pentru RFI.

  • Tipic UDMR

Declaratia senatorului arata inca o data fata duplicitara a maghiarilor din UDMR, care se invart mereu in jurul partidelor aflate la putere, chiar daca cred sau nu in politicile acestora.

Dupa ce s-au certat cu PSD si PNL, acestia incep sa deschida din nou drumurile catre partidele aflate in opozitie, de teama ca nu vor mai fi la putere dupa urmatorul tur de alegeri guvernamentale.

Astfel ca, dupa ce au obtinut ce au dorit de la PDL, si anume promulgarea “Legii Educatiei”, care va face posibil invatamantul in limba maghiara pentru ungurii din Transilvania, acestia si-au dat seama brusc ca “guvernarea nu mai este populara in randul alegatorilor si ar fi cazul implementarii unei noi strategii”.

Gyorgy Frunda crede ca UDMR ar trebui sa se reorienteze, intrucat PDL are sanse "foarte-foarte mici" sa mai castige alegerile.

  • Se va tine PNL de cuvant?

La inceputul lunii noiembrie, dupa diverse certuri din Parlament pe proietele de lege propuse de guvernare, PNL a venit cu propunerea ca in urmatoare Constitutie sa desfiinteze reprezentarea minoritatilor din Parlament.

Propunerea a venit din partea presedintelui PNL Mures, deputatul Ciprian Dobre. Acesta a spus ca in momentul in care va avea avizul colegilor de partid, el va sustine ca in viitoarea Consttutie sa se prevada desfiintarea reprezentarii grupurilor minoritatilor din Parlament.

"Este o discutie foarte serioasa acum, cu usile inchise, sa spun asa, in interiorul grupurilor parlamentare, legata de faptul ca, poate acum mai accentuat ca altadata, minoritatile inclina balanta. Pe cale de consecinta, putem spune ca minoritatile practic realizeaza in mod hotarator sau influenteaza actul de guvernare", a spus Dobre.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...


El a sustinut ca situatia din prezent decurge din "filosofia domnului Ion Iliescu si a staff-ului ajutator la redactarea Constitutiei din 1991" si este foarte probabil ca deputatii minoritatilor "de fapt se reprezinta pe sine si meseriile lor", intrucat "multi dintre ei n-au nicio legatura cu minoritatile pe care le reprezinta" si sunt in Parlament in baza unei negocieri purtate inainte de alegeri "cu diferite persoane" pentru a ocupa locul de candidat din partea unei minoritati nationale.

"Inca nu s-a transat aceasta chestiune, vreau sa subliniez din start acest lucru, dar eu, daca voi primi si avizul colegilor mei din PNL, pentru ca inca n-am terminat proiectul de noua Constitutie, voi solicita desfiintarea reprezentarii acestor grupuri. Pentru ca, daca noi continuam cu aceasta metoda, sa conducem cu italienii, cu rutenii, cu nu stiu mai cine… cu UDMR, cu nomazii politici cum sunt cei de la UNPR s.a.m.d., practic scapam din vedere pe cetatenii romani, care sunt 20 si ceva de milioane. Si ne ocupam de persoanele si familiile tuturor minoritatilor, indiferent cat sunt acestea de mici", a sustinut el.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.