Liberalii i-ar putea propune pe Klaus Johannis, Stere Farmache si Mariana Gheorghe pentru functia de premier, in eventualitatea adoptarii motiunii de cenzura a opozitiei si a initierii unor negocieri pentru constituirea unui guvern "de avarie".

"Propunerile PNL pentru functia de premier, care vor fi prezentate de presedintele PNL, Crin Antonescu, in cadrul negocierilor pentru constituirea guvernului de avarie, sunt Klaus Johannis, primarul Sibiului, Stere Farmache, presedintele Bursei de Valori Bucuresti si Mariana Gheorghe, directorul general executiv al Petrom", au declarat sursele citate, transmite MEDIAFAX.

Sursele liberale au precizat ca cele trei propuneri au fost formulate, miercuri, in sedinta Consiliului National Executiv al PNL, de catre Crin Antonescu, cei trei independenti fiind agreati, in principiu, de liberali ca si "candidati pentru functia de premier de avarie". Totusi, propunerile pot suferi modificari, potrivit surselor.

Pe langa cele trei au mai fost vehiculate si alte nume din domeniul finantelor, precum Daniel Daianu, varianta care nu a fost acceptata avand in vedere faptul ca a fost exclus din PNL din cauza "independentei sale fata de partid", dar si pentru "colaborarea" sa cu presedintele Traian Basescu.

PSD, dispus ca accepte un premier independent


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.