PSD ar putea accepta, in cazul in care ar ajunge in situatia de a negocia cu PNL formarea unui guvern de criza, un premier independent sau tehnocrat, cu conditia de a detine Internele si Finantele, pentru acest din urma minister fiind vizat Florin Georgescu.

Surse din PSD au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca, daca o eventuala adoptare a motiunii de cenzura ar duce la varianta unei negocieri cu PNL pentru formarea unui guvern de criza, social-democratii vor accepta conditia formulata de Crin Antonescu in ceea ce priveste un premier independent sau tehnocrat.

Sursele citate au aratat ca PSD nu vizeaza functia de prim-ministru, atat din calcule politice, legate de expunerea mediatica si erodare electorala, cat si din cauza ca nu exista, intre liderii social-democrati, un candidat de prim-ministru care sa fie acceptat si de PNL.

In ipoteza unui guvern PSD-PNL, aceleasi surse au mai aratat ca PSD va insista, in schimb, pentru Ministerul Administratiei si Internelor, pentru care secretarul general Liviu Dragnea pare a fi candidatul ideal, precum si pentru Ministerul Finantelor, functie pentru care ar fi vizat viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, fost ministru de Finante in Guvernul Vacaroiu.

Motiunea de cenzura intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", initiata de opozitie, a fost prezentata, miercuri, in plenul reunit al Parlamentului. Textul motiunii are 14 pagini. Textul motiunii va fi dezbatut si votat in data de 27 octombrie, cu incepere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea motiunii de cenzura sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Semnatarii motiunii de cenzura sustin ca, in cazul trecerii acesteia, doresc sa realizeze un guvern de criza, sa organizeze alegeri anticipate in maximum sase luni si sa renegocieze angajamentele convenite cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.