Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a propus in Biroul Permanent de miercuri, drept solutie de a economisi banii pentru cazare, ca Parlamentul sa cumpere in rate o cladire care nu este finalizata, urmand ca imobilul sa intre efectiv in proprietatea Parlamentului in 8-10 ani.

"Ma intreb daca nu cumva acesta ar fi un moment bun pentru a cauta o solutie pe termen mai lung. Ma gandesc ca sunt destul de multe cladiri care nu sunt finalizate sau care nu sunt inchiriate si ca am putea eventual sa cumparam in rate, platind la nivelul la - sa spunem - 40 de milioane pe luna de persoana un numar de ani si in felul acesta, in 8 ani - 10 ani, practic sa transformam cladirea respectiva chiar intr-o proprietate a noastra. Dar cineva care cunoaste piata imobiliara ar putea sa ne informeze. Sunt unele societati sau constructori care sunt in faliment, care ar putea sa doreasca eventual sa continue lucrarile de constructii. Multi au renuntat la inchiriere. Poate gasim o astfel de cladire pe care - sigur - cu niste cheltuieli minime sa putem sa o dotam, sa asiguram plata. Banuiesc ca cel care are de dat niste bani, ar fi bucuros totusi sa primeasca lunar niste sume care-i acopera platile la banca", a propus Adrian Nastase in sedinta Biroului Permanent de miercuri, in cadrul unei discutii care viza reducerea costurilor cu cazarea deputatilor.

O alta varianta avansata de social-democrat a fost cumpararea, tot in rate, platind lunar la nivelul unei chirii, a unor apartamente dintr-un hotel din Bucuresti, astfel incat intr-un numar de ani o aripa din hotelul respectiv sa fie proprietatea Parlamentului. "Sunt hoteluri in strainatate care au un regim dublu de hotel si cu apartamente rezidentiale si atunci - spun de Ring - dar poate sa fie un alt hotel in care sa cumparam unele dintre apartamentele acestea, dar tot platind lunar la nivelul unei chirii asumate, astfel incat intr-un numar de ani sa avem deja proprietatea de acolo si in felul acesta sa avem o parte, o aripa din hotelul respectiv spre exemplu sa fie proprietatea Parlamentului", a spus Nastase, citat de NewsIn.

"Eu am venit cu aceasta idee, mie imi pare rau ca atunci cand am sustinut - si unii isi aduc aminte cat m-am batut pentru ideea unui hotel al Parlamentului. Ne-a tocat presa. Nu numai, a fost si comoditatea Senatului, pentru ca noi ne-am ocupat de cladirea aceasta si ar fi trebuit aici, inspre Marriott, sa facem un hotel. Senatul trebuia sa se ocupe de aceasta constructie si n-au facut lucrul acesta. Si ideea era foarte buna. De ce? Pentru ca obtinusem de la cei care cumparasera Marriott-ul o finantare suficienta pentru aceasta constructie, ei lucrau in paralel la Marriott si la hotel si plateam imprumutul respectiv prin chiria pe care o plateam un numar de ani pana cand el ajungea in proprietatea noastra si era o solutie exceptionala. Si acum am fi avut proprietatea acelui hotel si nu mai aveam aceste discutii", a mai precizat Nastase.

Citeste si:
Cum te acomodezi după concediu: 5 trucuri ușor de aplicat
Cum te acomodezi după...

Conducerea Camerei a decis, in urma dezbaterilor din Biroul Permanent, plafonarea cheltuielilor cu cazarea fiecarui deputat la 4.000 lei pe luna si organizarea unei licitatii pentru inoirea contractului privind cazarea. [Cat plateste Senatul anul acesta pentru cazarea la hotel?]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.