Un concediu oferă momente de relaxare și de reconectare cu tine. Locurile vizitate, experiențele deosebite, interacțiunea cu o cultură diferită și cu oameni noi, toate acestea îți vor da un sentiment de împlinire. Totuși, la întoarcerea acasă, poți să simți apatie și oboseală. Iată câteva trucuri la îndemână, care te vor ajuta să te reacomodezi mai ușor, după o vacanță.

1. Alege să te odihnești

Dacă ai zborul de întoarcere pe Henri Coandă, dar locuiești într-un alt oraș, alege să te cazezi la un hotel langa aeroport Otopeni. Acest lucru este de ajutor mai ales dacă vei ateriza noaptea, deoarece vei putea să te odihnești, înainte de a pleca spre casă. Iar pentru comoditate, alege un hotel care oferă diverse facilități de relaxare, precum sauna și sala de fitness.

Ține cont că vor trece câteva zile, până te vei adapta actualului fus orar, mai ales dacă ai călătorit în destinații exotice. De aceea, ajustează treptat ora de culcare: dacă îți este somn mai devreme, alege o activitate care să te mențină treaz mai mult timp. Iar dacă adormi mai târziu față de ora ta inițială, mergi la o plimbare de seară și blochează, pe cât posibil, sursele de lumină din dormitor.

2. Acordă importanță mișcării

Pe lângă odihnă, mișcarea te va ajuta să-ți relaxezi corpul și mintea. Alege o plimbare în natură, care să te reconecteze cu orașul în care locuiești. Alternează mișcarea cu momentele de meditație, pentru a-ți ordona gândurile și a-ți înțelege mai bine trăirile.

În plus, poate că ai descoperit în vacanță o nouă pasiune, indiferent că este vorba despre fotografie, desen sau un sport anume. Explorează acest hobby și înscrie-te la un curs dedicat, la întoarcerea în țară. Astfel, te vei simți împlinit și vei da un nou sens activităților din concediu.

3. Scrie zilnic în agendă

Ține un jurnal al activităților zilnice, pentru a te organiza mai bine. Alcătuiește o listă cu ceea ce ai de făcut, cum ar fi despachetarea bagajului sau diversele cumpărături. Prioritizează ceea ce este important pentru tine, fără a te aglomera.

Citeste si:
Cine are grijă de plante când pleci 3 săptămâni în vacanță? Ai...
Cine are grijă de plante când...

În ceea ce privește întoarcerea la birou, notează taskurile pe care le ai de făcut, pentru o acomodare lină. Este posibil să ai nevoie de mai mult timp în realizarea anumitor activități, așa că ai în vedere acest lucru, atunci când estimezi durata lor. Totodată, citește e-mail-urile și discută cu managerul și colegii, pentru a fi la curent cu noutățile.

4. Organizează fotografiile

Organizează într-un folder digital fotografiile și filmulețele, de exemplu, pe zile sau pe orașe vizitate. Acest lucru o să fie ușor, mai ales dacă ai avut setarea de location pornită pe telefon. Dă share familiei sau prietenilor, pentru a împărtăși cu ei amintirile dragi și pentru a rememora întâmplările amuzante. Printează câteva fotografii și scrie pe spatele lor locul și data, pentru a te bucura de ele și mai târziu. În plus, dacă ai obiceiul să păstrezi biletele de intrare la anumite evenimente sau diverse pliante, organizează-le pe toate într-o cutie cu amintiri.

Citeste si:
Trend report: sandale și flats pe care să le iei în vacanță
Trend report: sandale și...

5. Gătește o masă delicioasă

Te-ai îndrăgostit de o rețetă delicioasă din țara pe care tocmai ai vizitat-o? Atunci încearcă să o pregătești acasă: începe cu o variantă ușoară, iar dacă este greu să folosești anumite ingrediente locale, atunci improvizează și adaptează. Important este să te relaxezi și să rememorezi acele amintiri plăcute, pentru o stare de bine. O altă variantă este să mergi la un restaurant cu specific, unde poți degusta din preparatele tradiționale. Indiferent de alegere, invită-ți prietenii, pentru a vă bucura împreună.

Concediile sunt o combinație ideală între relaxare și explorare, precum și o evadare din rutină. Cum întoarcerea la viața de zi cu zi poate să pară mai puțin atractivă, este important să-ți asculți organismul. Iar dacă vei lua lucrurile treptat, revenirea la activitățile curente o să fie mai ușoară. Tu ce obișnuiești să faci pentru a te acomoda după o vacanță?

Citeste si:
Vacanță la schi în Austria. Sfaturi pentru a alege o stațiune...
Vacanță la schi în Austria....

Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Februarie 2024 - 09 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.