ICCJ a decis, marti, sa mentina arestarea preventiva in cazul senatorului Catalin Voicu, trimis in judecata de procurorii DNA pentru coruptie, dupa ce a constatat legalitatea mandatului emis pe numele acestuia la sfarsitul lunii martie, insa decizia poate fi atacata cu recurs.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a luat in discutie, marti, legalitatea starii de arest in cazul senatorului Catalin Voicu, trimis in judecata de procurorii DNA pentru coruptie, relateaza NewsIn. [Voicu si "prietenii", trimisi in judecata]

Sedinta de judecata de marti a fost secreta, iar avocatul Ioan Cazacu, care l-a reprezentat pe senator, a declarat la iesirea din sala ca a cerut cercetarea in libertate a clientului sau, pentru a se bucura de un tratament egal cu celelalte persoane deferite justitiei in acest dosar, respectiv fostul presedinte al Sectiei civile a instantei supreme, Florin Costiniu, si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu.

De asemenea, avocatul a precizat ca decizia pe care urmeaza sa o ia judecatorii nu este una definitiva si poate fi atacata cu recurs.

In ceea ce priveste interdictia de a parasi tara dispusa pentru Costiniu, Locic si Casuneanu, care s-au prezentat in instanta marti, judecatorii ICCJ au stabilit pentru joi termen pentru verificarea legalitatii.

Senatorul Catalin Voicu este arestat preventiv din 30 martie, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ulterior, la sfarsitul lunii aprilie, instanta suprema a decis prelungirea, cu inca 30 de zile, a mandatului de arestare.

Potrivit Codului de procedura penala, atunci cand o persoana este trimisa in judecata in stare de arest, instanta care solutioneaza dosarul are obligatia de a verifica, periodic, dar nu mai tarziu de 60 de zile, legalitatea si temeinicia arestarii preventive. De asemenea, prima verificare a legalitatii, imediat dupa trimiterea in judecata, se face in Camera de consiliu, potrivit legii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.