Fondatorul PC, Dan Voiculescu, intr-o postare pe blogul sau, cere Parlamentului si presedintelui demiterea Guvernului si initiaza, in acest sens, o "actiune cetateneasca" propunand o lista de semnaturi prin care cetatenii sa transmita mesajul "Stop Boc!".

"Dan Voiculescu si Fundatia pentru apararea cetatenilor impotriva abuzurilor statului, Fundatia societatea civila pentru democratie, Fundatia societatea civila pentru reforma morala, Fundatia societatea civila pentru educatie si informatizare si Fundatia societatea civila pentru reforma in sanatate acuza Guvernul Emil Boc pentru cresterea galopanta a somajului, umilirea si saracirea pensionarilor, reducerea arbitrara a salariilor din sistemul bugetar, blocajul sistemului de educatie, falimentul sistemului sanitar, degradarea dramatica a retetei de infrastructura, dezastrul din Agricultura, prabusirea economiei nationale, dispretul pentru valorile romanesti, conflictul si dezbinarea din societatea romaneasca", precizeaza Voiculescu pe blog, potrivit NewsIn.

"Din aceste 10 motive, solicitam Parlamentului si Presedintelui Romaniei demiterea Guvernului Emil Boc! Pentru ca vointa natiunii este suverana, iar institutiile statului trebuie sa o respecte, deschidem Lista de semnaturi prin care cetatenii romani pot trimite Presedintiei si Parlamentului mesajul lor transant: Stop Boc!", sustine conservatorul, explicand pe blog ca nu este "dispus" sa se rezume la un protest formal, in urma masurilor anuntate de Traian Basescu.

Presedintele Basescu a declarat joi ca nu se vor majora TVA si cota unica, dar ca incepand de la 1 iunie se va reduce fondul de salarii cu 25% din administratia centrala si locala, fiind previzibila si o reducere a pensiilor cu 15%, dar si tairea drastica a unor subventii. De asemenea, si ajutorul de somaj va fi redus cu 15%.

Basescu a precizat ca o varianta luata in discutie au fost "varianta neincrederii", care viza cresterea TVA de la 19 la 24% si a cotei unice de la 16 la 20%, concomitent cu reducerea salariilor in sectorul bugetar cu 20%, astfel incat Romania sa se incadreze intr-un deficit de 6, 7 sau chiar 8%. A doua varianta, denumita de presedinte "varianta increderii", este ca Guvernul sa continue programul de "restructurare masiva" a cheltuielilor. Basescu a precizat ca, in memorandumul ce va fi semnat cu FMI la finalul negocierilor, se va merge pe aceasta ultima varianta. El si-a exprimat speranta ca noua scrisoare de intentie a Guvernului cu FMI sa fie adoptata miercuri de Guvern.

Citeste si:
Piedone, condamnat la 8 ani în cazul Colectiv, candidează din nou...
Piedone, condamnat la 8 ani...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.