Ce inseamna remanierea Guvernului pentru politicieni si pentru presedintie, un joc de imagine sau o reala necesitate?

De cateva zile se zvoneste ca Guvernul ar putea fi remaniat, mai mult acum dupa propunerea de majorare a TVA-ului si a cotei unice. Cu toate astea, se pare ca nici macar opozitia, cel putin o parte a acesteia, nu doreste caderea lui Boc 3, sau cel putin nu doreste sa fie nevoita sa-si asume anumite "greseli” pe care acesta le-ar lasa in urma.

Astfel, Adrian Nastase le sugereaza colegilor din PSD sa nu ii faca „jocul” lui Traian Basescu si sa se opuna remanierii guvernamentale.

"Guvernul reprezinta doar una dintre componentele puterii actuale, daca schimbam guvernul acum ii facem jocul lui Traian Basescu. Deci el probabil ca si-ar dori sa nu schimbe guvernul cu mana lui, ci cu mana noastra. Ce ar inseamna un nou guvern, ca Traian Basescu sa-si numeasca un alt prieten - dar el nu cred ca are prieteni - in sfarsit, o alta persoana ca sef al guvernului. Deci el ar ramane in continuare la butoanele guvernarii. Pe de alta parte, in structura actuala a Parlamentului controlul ar fi in mod evident tot in zona lui Traian Basescu, problema noastra acum este sa ne consolidam si sa rezistam tentatiei de a fi adusi la guvernare. Am luat-o o data in barba si sper sa intelegem greseala pe care am facut-o in 2008", a afirmat Nastase in cadrul unei dezbateri a TSD, transmite NewsIn.

Pe de alta parte, “coechipieriul” PSD din Campania prezidentiala, Crin Antonescu, a amenintat ca daca Basescu nu va lua masuri pentru schimbare, PNL este dispus sa depuna o motiune de cenzura in Parlament, ba mai mult, acestea asteapta si sprijinul social-democratilor.

PNL pregateste o motiune de cenzura?

PDL intra in panica?

De cealalta parte, nici partidul de la guvernare nu este, in mod clar, prea incantat de zvonurile remanierii.

Europarlamentarul Cristian Preda crede ca aceste zvonuri au doar natura de a slabi executivul, iar ca atunci cand vine vorba de remaniere nu trebuie discutat ci trecut direct la fapte.

In opinia mea, o remaniere se face, nu se discuta. Inclusiv in momente calme, a discuta despre remaniere inseamna a slabi executivul. In politica, atunci cand constati raul, trebuie sa-l elimini, nu sa-l descanti!”, scrie Preda pe blogul sau.

Citeste si:
Nicolae Ciucă a anunțat numele miniștrilor vizați de o posibilă...
Nicolae Ciucă a anunțat...

Acesta mai sugereaza ca nici executivului nu ii este tocmai usor sa isi asume anumite responsabilitati pe vreme de criza si de aceea cere solidaritate, macar din partea colegilor si a aliatilor politici.

E greu de stiut cum vom iesi la liman. Dar un lucru e sigur: remediul nu e subminarea guvernului”, sustine Cristian Preda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.