Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri ca presedintele Traian Basescu trebuie sa gaseasca "mijloacele" de determina Guvernul Boc sa demisioneze, asa cum le-a gasit cand "l-a instalat", in caz contrar liberalii urmand sa depuna o motiune de cenzura, sperand si in sprijinul PSD.
"Este imperios necesar si este urgent ca Guvernul Boc sa plece, trebuie sa demisioneze sau, prin mijloacele pe care presedintele le-a gasit la sfarsitul anului trecut pentru a-l instala, pentru a-i construi o majoritate, presedintele, principalul responsabil al situatiei de criza in care se afla Romania, ar trebui sa gaseasca azi mijloacele sa-l determine sa demisioneze", a spus Antonescu, transmite NewsIn.

Liderul PNL a amenintat ca, daca Guvernul nu va fi demis, liberalii vor depune o motiune de cenzura, considerand ca presedintele Traian Basescu, "principalul responsabil de falimentul in care se afla Romania", trebuie fie sa gaseasca o solutie in privinta Guvernului Boc, fie sa demisioneze chiar el.

"Daca Guvernul Boc nu demisioneaza, daca Guvernul Boc nu este demis, prin mijloace pe care suntem convinsi ca domnul presedinte le are, cum le-a avut sa-l puna, pe langa Constitutie, le are sa-l demita, daca asta nu se intampla, nu putem face altceva decat o motiune de cenzura. (...) Presedintele Traian Basescu, principalul responsabil de falimentul in care se afla Romania, si care e constatat de FMI, are datoria, din doua, una, sa demisioneze, sau sa gaseasca o solutie care este astazi necesara Romaniei.", a precizat Crin Antonescu.

El a explicat ca motiunea de cenzura va fi initiate in baza unui acord politic cu celelalte partide din Parlament, "cu PSD in principal", care sa cuprinda elementele pe care PNL le considera cele mai importante, cum ar fi evitarea cresterii taxelor si chiar scaderea lor.

"Sa convenim asupra lucrului care ni se pare cel mai important, anume evitarea cresterii taxelor si impozitelor. Odata cu declaratia de astazi a lui Jeffrey Franks, orice incercare a acestui Guvern sau a altui Guvern de a justifica o renuntare la cota unica sau o crestere a cuantumului ei sau a TVA pe seama FMI nu mai sta in picioare", a incheiat Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.