Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, considera ca retinerile din cazului Voicu sunt justificate pentru ca faptele de coruptie, mai ales la nivel inalt, nu sunt fapte "usoare" care cer anchetarea in libertate, aratand ca spera sa fie si condamnari.

"Ma bucur ca se intampla si ca se vede acest lucru si ca sunt anchetate. Sper sa avem condamnari, care depind de aceeaiasi judecatori de la ICCJ", a spus Macovei la Realitatea FM, comentand retinerea judecatorului de la ICCJ Florin Costiniu si a oamenilor de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.

"Coruptia, mai ales la acest nivel, este o fapta foarte grava, distruge societatea, distruge statul de drept, deci sa nu o vedem ca pe ceva bland si usor care cere anchetarea in libertate si solutii cu suspendare. In al doilea rand, aici este vorba de o retea. In reteaua asta nu sunt prinsi trei oameni sau patru oameni (...). Evident ca, existand o retea, probele pot fi distruse, martorii pot fi influentati", a spus fostul ministru, transmite NewsIn. [Un alt inculpat in cazul Voicu]

Monica Macovei a spus ca ar defini cazul Catalin Voicu ca fiind "tipic mafia", in care politicieni, oameni de afaceri, judecatori si politisti se afla intr-o retea care lucreaza pentru salvarea celor cercetati si se intreaba daca nu exista o legatura cu dosarele altor oameni politici care se amana de cativa ani, precum cele in care sunt implicati Decebal Traian Remes, George Copos si Adrian Nastase.

"Acum, avand acest caz cu doi judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ma intreb daca nu cumva s-a intamplat la fel si in celelalte dosare care sunt de ani de zile in fata judecatorilor de la ICCJ. Remes, de exemplu, este trimis in judecata de circa doi ani. Se amana. Nastase, Copos si toti ceilalti politicieni care au dosare acolo", a spus fostul ministru al Justitiei. [Casuneanu si Costiniu, retinuti de DNA]

Macovei a invocat afirmatiile din inregistrarea convorbirilor lui Catalin Voicu. Acesta spunea ca acolo unde nu a reusit sa obtina achitarea in instanta, a reusit amanarea proceselor. "Deci ce sa intelegem, ca nu e prima data, nu?", a spus Macovei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.