Omul de afaceri Marius Locic a fost dus in arestul Politiei Capitalei, urmand sa fie prezentat Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva, dupa ce procurorii DNA au emis pe numele sau o ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

Senatorul Catalin Voicu ar fi semnat cu Marius Locic un contract de consultanta juridica, de aproximativ 100.000 de lei, pentru a putea sa mascheze banii primiti de la omul de afaceri ca sa intervina pe langa politisti in rezolvarea unui dosar penal al acestuia, conform unor surse judiciare.

Astfel, senatorul PSD Voicu, in calitate de avocat, a semnat si inregistrat un contract prin care ii acorda asistenta si consultanta juridica lui Marius Locic, contract in valoare de 119.000 de lei, au declarat pentru NewsIn surse judiciare. Conform acelorasi surse, procurorii ar fi descoperit ca, de fapt, acei bani ii fusesera dati lui Voicu pentru a interveni la politisti din Directia Generala de Politie Bucuresti, unde Marius Locic avea un dosar penal.

La DNA mai sunt audiati astazi si judecatorul Florin Costiniu si Costel Casuneanu, scrie Gandul. [Premiera in justita romana: Un judecator, "trimis dupa gratii" de CSM]

Senatorul Catalin Voicu a fost arestat, in 23 martie, sub acuzatiile de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.