Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis arestarea senatorului Catalin Voicu. Judecatorii au decis sa admita cererea DNA de arestare preventiva a lui Catalin Voicu pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 30 martie. Senatorul poate face recurs la decizie in termen de 24 de ore.

Senatorul Catalin Voicu a ajuns, marti seara, insotit de avocatul sau, Mihai Dinu, la arestul Politiei Capitalei, unde va fi incarcerat dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitiei a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile.

La intrarea pe poarta arestului Politiei Capitalei, senatorul a declarat: "Sunt pregatit sufleteste pentru tot ce e mai rau".

Catalin Vocu a parasit, in jurul orei 19.40, locuinta din Cotroceni, imbracat in trening, cu o sapca pe cap, ducand o geanta de voiaj in care si-a luat lucruri personale de stricta necesitate, "ca in armata", declarand ca pleaca in campanie.

  • Voicu: "Nu ma simt vinovat cu nimic"

Inainte de a se urca in masina care urma sa-l duca la arest, Catalin Voicu le-a declarat jurnalistilor ca nu se simte vinovat de nimic, dar ca este "un om de onoare" si respecta decizia instantei. "Eu stiu exact ce am facut, nu ma simt cu nimic vinovat, nu am ce sa-mi imput, nu ma simt cu nimic responsabil. Probele de baza au fost intrerceptarile, care nici nu ar fi trebuit luate in discutie astazi. Nu a fost audiat niciun martor. Am povestit, am relatat, am raspuns la ce intrebari mi s-au pus", a declarat Catalin Voicu.

Cererea senatorului Catalin Voicu pentru reluarea votului de arestare a fost declarata inadmisibila de Biroul Permanent al Senatului. Membrii conducerii Senatului au sustinut ca toate procedurile in cazul Voicu au fost respectate, astfel ca nu se pune problema reluarii votului.

Cererea de arestare preventiva a lui Voicu a fost judecata de Despina Mihai.

  • Optimist, dar degeaba

Senatorul Catalin Voicu a declarat marti dimineata ca merge cu "sufletul deschis" la ICCJ, deoarece nu are nimic de ascuns si este hotarat sa demonteze "inseilatura de chestiuni" din dosarul sau.

"Este clar ca deja vroiau sa fiu condamnat in media si de abia pe urma sa vada daca pot fi condamnat in instanta. Asta este o chestiune. Si mai tineti minte: un rechizitoriu, cu cat este foarte lung sau un dosar cu cat este mai
mare, cu atat este mai subtire - este un principiu de drept
", le-a mai spus acesta jurnalistilor aflati in fata domiciliului sau.

Voicu, din arest la spital


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.