Starea de sanatate a lui Catalin Voicu s-a ameliorat, iar medicii asteapta rezultatul analizelor pentru a stabili daca senatorul ramane internat la Spitalul Penitenciar Jilava, au declarat oficiali ai institutiei.

Senatorul Catalin Voicu a fost transportat la Spitalul Penitenciar Jilava, marti seara, dupa ce i s-a facut rau in timp ce se afla in arestul Politiei Capitalei, transmite Realitatea TV. Acestuia i s-a facut la scurt timp dupa ce a fost incarcerat in arestul Politiei Capitalei.

Senatorul Catalin Voicu a fost incarcerat in arestul Politie Capitalei, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitiei a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile.[Instanta a decis:Voicu a intrat in arest].

Decizia instantei nu este definitiva, dar este executorie, deci se pune in aplicare imediat. Insa daca Voicu face recurs impotriva deciziei de arestare, iar acesta va fi admis, senatorul va fi pus in libertate. In cazul respingerii recursului, senatorul va petrece 30 de zile in arest preventiv, dupa care instanta va decide daca ii prelungeste mandatul.

  • Sentinta cu usile inchise

Magistratul Despina Mihai a judecat, marti, timp de aproximativ patru ore, cererea DNA de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu, cercetat pentru coruptie. Sedinta s-a tinut cu usile inchise, presa neavand acces in sala. Potrivit procedurii, Catalin Voicu a fost audiat doar in fata judecatorului. Dupa terminarea sedintei de judecata, senatorul a parasit sediul Inaltei Curti, spunand ca asteapta decizia instantei si nu face nicio declaratie inainte de aceasta.
  • Voicu: "Penitenciarul decimeaza fiinta umana"

In schimb, in cel putin doua situatii de saptamana trecuta a iesit la iveala teama senatorului de arest, despre care spunea ca are "conditii de demne de Evul Mediu". La audierea de la Comisia juridica din Senat, Voicu declara ca nu considera justificata solicitarea procurorilor pentru arestarea sa si ca ar trebui sa fie judecat in liberatate, deoarece penitenciarul "decimeaza fiinta umana". "Nu mi se da posibilitatea sa ma judec ca orice cetatean in liberatate sa-mi pot construi apararile acolo. De ce se vrea neaparat cu orice chip sa fiu introdus in arest. Sistemul penitenciar banuiesc ca il cunoasteti cu totii, si ati fost in el, sunt conditii demne de Evul Mediu, nu mai ai identitate, nici macar nu mai porti un nume, doar un numar", le-a spus Voicu senatorilor juristi.

Si intr-o discutie cu omul de afaceri Marius Locic, aflata in transcriptul uneia dintre interceptarile telefonice difuzate de HotNews, Catalin Voicu descria arestul Politiei Capitalei in culori sumbre. "Arestul din Capitala, de la minus 2, ala care e pe tubulatura - Evul Mediu. Usi negre de fier, zabrele si lacate, nu au aerisire, tigani, banditi, te f...aia in c...., te omoara. Ia noaptea din furculita care o au, o ia si o ascute si-o baga in gat. Pe arest preventiv sunt tot felul de borfasi, tot felul de banditi. Ce sa impaci, ba. Daca are...au un contract cu moartea".

  • Voicu cere recurs

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru vineri la ora 10.00 termenul de judecata a recursului facut de Catalin Voicu la decizia de marti a instantei, prin care s-a dispus arestarea sa preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Avocatii lui Catalin Voicu au depus, miercuri, recursul la decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin care s-a dispus arestarea preventiva a senatorului pentru o perioada de 30 de zile.

Potrivit reprezentantilor instantei supreme, recursul va fi judecat de catre Completul de 9 judecatori al ICCJ. Regulamentul Inaltei Curti de Casatie si Justitie prevede ca din Completul de 9 judecatori fac parte magistrati de la toate sectiile instantei, desemnati pentru fiecare sedinta de presedintele sau vicepresedintele Inaltei Curti, de acord cu presedintii sectiilor din care provin. Completul de 9 se constituie, de regula, din judecatori specializati, in functie de natura cauzei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.