In timp ce PNL directioneaza spre PNA sesizarile din presa privind beneficiile pe care le-ar fi obtinut unii pesedisti de pe urma unor contracte de lucrari de indiguire in zonele calamitate, PSD cere Parchetului General anchetarea ministrului mediului, Sulfina Barbu, si a directorului Directiei Generale a Apelor Romane, Aurel Pana, pe care ii acuza ca au facut ca viitura Siretului sa fie deversata in judetul Galati.

PNL, prin vocea lui Dan Motreanu, cere PNA sa ia la bani marunti conditiile in care au fost executate lucrarile de indiguire din bani publici, care sunt firmele prestatoare si daca s-au respectat procedurile legale din punct de vedere tehnic si economic. Cererea liberalilor se bazeaza pe sesizarile din presa, potrivit carora unii reprezentanti ai PSD sunt beneficiari ai unor importante contracte de lucrari de indiguire in zonele calamitate.

"Avand in vedere ca PSD are pe constiinta , ni se pare total imoral si demagogic ca liderii fostului partid de guvernare sa iasa in public pentru a transforma drama inundatiilor intr-un subiect de campanie electorala. Pe cei de la PSD, in frunte cu Geoana sau Nastase, nu-i intereseaza nicidecum soarta sinistratilor, ci doar exploatarea sentimentala a unor stari emotionale", apreciaza Dan Motreanu, intr-un comunicat dat publicitatii ieri.

Pe de alta parte, PSD a anuntat ca va cere Parchetului General anchetarea ministrului Sulfina Barbu si a directorului Directiei Generale a Apelor Romane, Aurel Pana, pe care ii considera vinovati pentru faptul ca viitura de pe Siret a fost deversata in judetul Galati, provocand inundatii in cele 11 localitati de pe malul stang al raului. Deputatul Dan Nica a spus ca 67 de galateni din Cosmesti au depus deja o plangere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati, prin care acuza incompetenta si lipsa de raspundere a celor doua autoritati.

Dan Nica a sustinut ca, desi au fost avertizati ca vor veni ploi abundente, ministrul mediului si directorul Apelor Romane nu au dispus evacuarea unei cantitati de apa din lacul de acumulare de la Calimanesti, care ar fi facut ca deversarea apelor peste diguri si inundarea celor 11 localitati sa nu se produca.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.