Fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, le reproseaza primului ministru si presedintelui comentariile, facute joi, legate de angajatii din sistemul bugetar si le solicita sa inceteze cu plangerile pe tema �grelei mosteniri�.
Tariceanu le aminteste conducatorilor ca la finalul guvernarii liberale Romania se afla pe primul loc in europa din punct de vedere al cresterii economice, iar astazi este pe ultimul loc.

'Guvernul Basescu-Boc a reusit contra-performanta sa aduca economia Romaniei de la o crestere de 8% la o scadere de 8% in numai 8 luni”, a declarat fostul premier.

In ceea ce priveste acuzatiile premierului care spunea joi ca guvernul liberal a facut abuz de resurse si a crescut cheltuielile cu angajatii bugetari cu 200% din 2005 pana in 2008. Tariceanu ii explica acestia ca “aceste cheltuieli au crescu deoarece dezvoltarea economica a permis aceast lucru”.

Pentru ca economia Romaniei a crescut, am putut majora salariile si pensiile, astfel incat romanii sa aiba un trai decent. Astazi, aceiasi romani isi pierd locurile de munca, platesc taxe si impozite in plus la stat si se tem pentru siguranta zilei de maine din cauza acestei guvernari catastrofale”, lea transmis fostul lider liberal lui Emil Boc si Traian Basescu.

Tariceanu le-a sugerat celor doi sa se gandeasca mai bine la cheltuielile cu Administratia prezidentiala, Ministerul Tineretului si Ministerul Turismului

Guvernul liberal nu a risipit nici un leu din Fondul National de Dezvoltare. Acesti bani exista, doar ca guvernul PDL-PSD nu stie cum sa-i foloseasca. Actuala putere ar fi putut negocia cu FMI inclusiv folosirea acestor bani pentru investitii”, declara Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.