Premierul Emil Boc a declarat ca sistemul bugetar are nevoie de o reforma drastica deoarece statul nu mai face fata cheltuielilor care s-au majorat cu 200% in perioada 2005-2008.
2005-2008 in administratia centrala numarul posturilor a crescut cu 64 de mii. Cu 20% a crescut numarul posturilor din administratia centrala. In institutiile finantate din bugetele locale cresterea este cu 17%. In institutiile finantate din venituri proprii si subventionate cresterea este de 30%, iar in institutiile finantate integral din venituri proprii cresterea este de 10%. Cheltuielile cu personalul in perioada 2005-2008 au crescut cu 200%”, a declarat Boc.

Premierul s-a intrebat daca Romania a avut o crestere economica de 200% in intervalul celor trei ani de guvernare liberala, iar concluzia trasa de premier a fost ca in toata aceasta perioada au existat nenumarate abuzuri care urmeaza a fi corectate.

Cresterea per ansamblu intre 2005 si 2008 este cu 16% a aparatului de stat, a numarului posturilor, iar salariile cu 200%. Si eu spun un lucru: acolo unde se justifica, poate chiar trebuie sa angajam, acolo unde sunt autoritati care sunt in relatii cu cetateanul si trebuie sa functioneze, poate mai angajam, dar acolo unde s-au facut angajari doar de dragul de a se face angajari si aici am demonstrat, de exemplu, la agentii, acolo vom disponibiliza, iar personalul respectiv va avea parte cel putin un an de zile de ajutor de somaj”, a precizat Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.