Politica 2 Iunie 2009 15:23
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a comentat luni afirmatiile lui Adrian Severin, care a insinuat ca ar exista o forma de coruptie la nivelul CE, spunand ca "este un semn de intrebare" faptul ca cel care are jurisdictie asupra acestui subiect "nu este in totalitate comisarul Barrot".
Geoana a precizat ca "este in mod clar o anumita diviziune a muncii la Comisia Europeana si exista o activitate de pregatire a acestor rapoarte facute de catre birocratii din Comisie si asta este viata, sunt functionari care fac aceste rapoarte", relateaza NewsIn.

Liderul PPE: ‘Adrian Severin trebuie sa-i ceara scuze comisarului pentru justitie’

"Cand raportul este relativ avansat el intra in palierul de analiza politica la nivelul comisarilor europeni. Deci, pana la urma este o chestiune tehnica, pregatita de birocrati, cu plusuri si cu minusuri, si exista si o parte politica in care se discuta ceva mai politic cu privire la tarile nou venite, in cazul acesta cu referire la Romania", a declarat presedintele PSD.

Totodata, Geoana a apreciat ca, prin faptul ca cel care are "jurisdictie" asupra acestui subiect "nu este in totalitate comisarul Barrot", este un semn de intrebare. "Dar acest lucru, evident, tine cont de raportul de putere si economia deciziilor din Comisia Europeana. Eu sper ca viitoarea Comsie sa fie ceva mai de stanga, sa nu aiba atat de mult un element de demonstrare a faptului ca noii veniti, in principal Romania si Bulgaria, trebuie intr-un fel sau altul sa fie pedepsiti. Va trebui sa fie putin mai relaxata, mai obiectiva, si in acest moment din pacate, din partea dreptei europene este un fel de intretinere a acestui teorii a tapului ispasitor, merge prost economia est-europeana, cine e de vina? Noii veniti din rasarit", a completat liderul PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.