Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti, sa amane pentru a doua oara procesul in care Radu Mazare si alte 36 de persoane sunt acuzate de infractiuni de coruptie, acordand un nou termen pentru data de 28 ianuarie.
Magistratii au decis amanarea cauzei si pentru ca mai multe parti din proces au cerut inca un termen pentru angajarea unui avocat.
Procesul in care Radu Mazare si alte 36 de persoane sunt acuzate de DNA in legatura cu atribuirea unor terenuri a inceput, pe 25 noiembrie, cu o amanare, pentru ca judecatorul a constatat ca nu exista dovada citarii Primariei Constanta.
Prezent la proces, primarul Constantei s-a lansat din nou in acuzatii politice, facand referire la campania electorala. "Eu sunt linistit ca dosarul a ajuns in instanta si am incredere in judecatori. La dosar nu exista probe, sunt numai fabulatii. De aceea a stat la DNA patru ani", a afirmat Radu Mazare, care a acuzat din nou ca dosarul DNA ar fi fost facut la comanda sefului statului.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a 37 de inculpati in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta), se arata intr-un comunicat DNA.
Astfel, au fost trimisi in judecata membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul primariei Constanta: Radu Stefan Mazare - primarul municipiului Constanta, Nicusor Constantinescu – fost consilier municipal, Constantin Racu – fost director al Directiei Administratie Publica, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Directiei Patrimoniu, Ion Marica – directorul Directiei Tehnic Investitii, Dan Miron - fost consilier municipal si consilierii juridici Cristian Talpau, Nora Alina Chirca si Bogdan Ghitulescu. In sarcina acestora s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata; fals intelectual, in forma continuata; asociere pentru savarsirea de infractiuni.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Rezultate financiare ING Bank: chiar dacă inflația a crescut, banca a dat mai...
Sursa: futurebanking.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Musaca de cartofi: rețeta tradițională românească cu un gust desăvârșit
Sursa: garbo.ro
-
Cine a fost Elisabeta Rizea: Eroina căreia Securitatea i-a smuls părul
Sursa: kudika.ro
-
China lovește Statele Unite unde îi doare pe americani: La comerțul cu...
Sursa: wall-street.ro