Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat ca Mona Musca se afla printre propunerile de candidaturi primite din partea organiztiei din Neamt si ca nu exista niciun motiv pentru ca partidul sa refuze aceasta candidatura, urmand ca si fostul deputat sa-si manifeste dorinta in acest sens, informeaza NewsIn.

"Doamna Mona Musca figureaza printre propunerile venite din judetul Neamt, personal cred ca nu avem niciun obstacol si niciun motiv sa refuzam candidatura doamnei Mona Musca, v-am spus-o de mai multe ori. Asteptam ca si doamna Mona Musca sa-si manifeste dorinta in acest sens prin organizatia prin care a fost propusa", a declarat astazi, la finalul sedintei Biroului Permanent National, liderul PD-L Emil Boc. El a precizat ca nu a discutat cu Mona Musca, desi a incercat sa o contacteze atunci cand aceasta "a avut proleme".

"Dansa are aceasta propunere facuta de la domnul Gheorghe Stefan, presedintele organizatiei judetene a PD-L din judetul Neamt, este pe lista cu candidaturi pe care domnul Gheorghe Stefan a prezentat-o BPN si nu avem nicio retinere", a sustinut si Theodor Stolojan, intrebat daca a vorbit cu Mona Musca despre candidatura sa la parlamentarele din toamna.

Presedintele PD-L a spus ca Mona Musca inca mai poate fi "utila spatiului public" si ca "si-a ispasit o buna parte din greseala de a nu fi recunoscut inca din primul moment, pentru ca nu a facut nimic rau, in esenta".

"In ultima instanta, in votul uninominal, cetatenul este cel care iarta sau nu"
, a aratat Boc.

Liderul democrat-liberalilor a precizat ca nu au avut loc discutiile finale de validare a listelor in BPN, dar ca pana la 1 septembrie fiecare organizatie va evalua candidaturile, acestea urmand a fi validate in Biroul Permanent.

Pe 17 iulie, liderul PD-L Neamt, Gheorghe Stefan a declarat ca vrea sa-i propuna Monei Musca sa candideze pentru un post de parlamentar in judetul Neamt.

"Este propunerea mea si o sa o supun discutiei in biroul judetean, la sfarsitul saptamanii, probabil vineri. Mona Musca este o femeie de valoare si de aceea m-am gandit serios sa ii ofer un colegiu din Neamt. Ramane de vazut care dintre ele. A ramas sa mai vorbim la telefon, dar, deocamdata dansa nu m-a mai sunat", a declarat Gheorghe Stefan.

La vremea respectiva, fostul deputat PNL Mona Musca nu a dorit sa-si incalce decizia de a nu mai da declaratii presei, dupa ce precizase, pentru NewsIn, ca, in momentul in care va decide o revenire, o va anunta. "Eu atunci (cand m-am retras, nr) mi-am impus sa nu dau niciun fel de declaratii presei. Cand renunt la aceasta hotarare o voi face fara niciun fel de discriminare", a comentat Mona Musca, intrebata daca intentioneaza sa candideze intr-unul din colegiile uninominale.

Dupa ce a iesit din politica in urma verdictului de colaborator al Securitatii, confirmat de Curtea de Apel, Musca a demisionat din Parlament, insa, la cateva luni, Valeriu Stoica a precizat ca este posibila revenirea ei, in cazul introducerii votului uninominal.

Pe 14 august, vicepresedintele PD-L Cezar Preda a anutat ca partidul isi va prezenta candidatii pe 12 septembrie in Conferinta Nationala, iar selectia va tine cont de recomandarile societatii civile, adugand ca "nu dorim oameni care au fost colaboratori ai Securitatii".

"Nu dorim ca in randul candidatilor PD-L sa fie oameni care au fost colaboratori ai Securitatii, au avut antecedente penale si care nu fac moral cinste unei asemenea demnitati", a adaugat Cezar Preda.
Pe 19 septembrie 2006, cei 11 membri ai Colegiului CNSAS ajungeau la concluzia ca relatia Monei Musca-Securitate se defineste ca "politie politica". "Este o grava eroare (decizia CNSAS, n.r). Voi face contestatie si voi merge in instanta. Sunt uluita ce se poate intampla cuiva in Romania, ce se poate intampla atunci cand partenerii sau adversarii politici vor sa te elimine sau atunci cand nu faci parte din niciun grup de interese. La ce foloseste nu stiu", au fost comentariile Monei Musca, imediat dupa aflarea verdictului.

Mona Musca le-a cerut magistratilor Curtii de Apel, in decembrie 2006, sa desfiinteze decizia CNSAS, dar solicitarea i-a fost respinsa in martie 2007, printr-o hotarare definitiva si irevocabila.

Mona Musca a decis insa sa conteste aceasta decizie a Curtii de Apel printr-o cale extraordinara de atac (n.r. revizuire), care se exercita la aceeasi instanta, numai in anumite conditii prevazute de Codul de Procedura Civila.

Actiunea a fost inregistrata pe rolul Sectiei de Contencios Administrativ si Fiscal, dar magistratii au decis ca nu este de competenta acestei sectii sa judece litigiul dintre Mona Musca si CNSAS. Dosarul a fost trimis, pe un circuit intern, la Sectia Civila a Curtii de Apel, unde a primit un nou numar de inregistrare si termen pe data de 2 octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.