Ambasada SUA isi invita prietenii vineri, 7 octombrie, incepand cu ora 20:00, la un concert de doua ore sustinut de trupa Life on Mars, in cadrul Zilelor Muzicale Internationale Daniel Pearl, eveniment anual dedicat jurnalistului si muzicianului american ucis in Pakistan, in 2002.

Evenimenul este un omagiu adus energiei sale extraordinare, dragostei sale de viata si pasiunii pentru jurnalism si muzica.

Concertul va avea loc in atmosfera extraordinara a Restaurantului/Club Jukebox (adresa: str. Turturelelor nr. 11). Intrarea este libera, pretul bauturilor nu este inclus. Ambasada SUA multumeste Jukebox pentru spatiul oferit.

Pe langa propriile compozitii ,Life on Mars are un repertoriu extins ce include melodii ale unor artisti faimosi, ca Amy Winehouse, Blur, Duffy, Déjà Vu, Jason Mraz, Jennifer Paige, Joan Osborn, Kings of Leon, Roy Orbison, Sheryl Crow, Skunk Anansie, Travis McCoy si multi altii.

Daniel Pearl (10 octobrie 1963 – 1 februarie 2002) a fost un jurnalist american ucis de Al-Qaeda. In momentul rapirii sale, Pearl era directorul filialei Asia de Sud a Wall Street Journal si fusese detasat la Mumbai, India. Trimis in Pakistan pentru a investiga presupusele legaturi dintre Richard Reid (poreclit "the shoe bomber") si Al-Qaeda. Daniel Pearl a fost rapit de gruparea terorista si fost decapitat.

Daniel Pearl s-a nascut in Princeton, New Jersey, si a crescut in Los Angeles, California. Tatal sau, Judea Pearl, este profesor de informatica si statistica si director al Laboratoarelor de Sisteme Cognitive de la University of California, din Los Angeles. Mama sa, Ruth, este de origine irakiano-ebraica.

  • Un mesaj din partea lor poate fi vizionat in clipul de mai jos.

Danny, asa cum era cunoscut de prieteni, a studiat la Universitatea Stanford in perioada 1981-1985, unde a fost co-fondator al ziarului studentesc “Stanford Commentator”. Si-a inceput cariera de jurnalist la Biroul din Atlanta al Wall Street Journal in 1990, mutandu-se apoi la Washington, D.C. in 1993.

Printre articolele sale se numara cel din octombrie 1994 despre o vioara Stradivarius gasita pe o autostrada, si un reportaj din iunie 2000 despre muzica pop iraniana. Cele mai cunoscute investigatii ale sale s-au referit la razboaiele etnice din Balcani. A fost casatorit cu Mariane Van Neyenhoff, iar fiul lor, Adam Daniel Pearl, s-a nascut la Paris, in mai, 2002, la patru luni dupa moartea tatalui sau.

Citeste si:
Ambasada SUA a anunțat burse în Statele Unite pentru liceenii români
Ambasada SUA a anunțat burse...

  • In 2007, Angelina Jolie a jucat in filmul "A Mighty Heart", o adaptare a memoriilor lui lui Mariane Pearl, sotia lui Danny.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.