Liceenii români pot aplica pentru burse în Statele Unite ale Americii (SUA) în cadrul programului Future Leaders Exchange (FLEX) 2023-2024, a anunțat Ambasada SUA într-un comunicat transmis joi.

Amasada SUA: Burse în Statele Unite pentru liceenii români

Reprezentanţa diplomatică a SUA în România, alături de American Councils for International Education şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, invită liceenii cu cetăţenie română să participe la programul FLEX, fiind deschisă o nouă rundă de candidaturi pentru burse.

Programul educațional FLEX este finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a studia la un liceu american, cât și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului şcolar 2023-2024.

Participarea la acest program, aflat în al șaptelea an de existență în România, este gratuită. În anii precedenți, au beneficiat de aceste burse zeci de liceeni români din mai multe județe ale României, repartizați la unități de învățământ de stat precum Minnesota, Michigan, Texas, Indiana, California, şi New York. De precizat este că programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi.

Condiții

Competiția este deschisă liceenilor care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au cetățenie română, sunt născuți între 15 iulie 2005 și 15 iulie 2008, sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază engleza în liceu, îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în SUA mai mult de trei luni în ultimii cinci ani.

Cei interesaţi de program pot aplica online până pe 13 octombrie 2022 la https://ais.americancouncils.org/flex. Informaţii complete despre program sunt disponibile la adresa de email flex.ro@americancouncils.org şi pe site-ul www.americancouncils.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.