Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, aflat in prezent in arestul politiei din Londra, a fost desemnat "starul rock al anului" de catre editia italiana a revistei Rolling Stone.

In varsta de 39 de ani, Julian Assange apare pe coperta celui mai recent numar al revistei, pozand cu pieptul gol in fata mai multor monitoare pe care se afla chipul sau, scrie MEDIAFAX.

Pe coperta revistei apare scris cu majuscule textul "E iluomo che cadde (dalla rete) sulla Terra" - "Omul care a cazut (de pe web) pe Pamant" -, o parafraza a titlului filmului "The Man Who Fell to Earth", regizat in 1976 de Nicolas Roeg, in care rolul principal a fost interpretat de David Bowie.

Editorii revistei italiene considera ca Julian Assange a fost "ingerul mortii pentru fiecare secret al celor aflati la putere" si, desi australianul nu este un muzician, el reprezinta "persoana care a intruchipat cel mai bune comportamentul unui star rock'n'roll in anul 2010", scrie contactmusic.com.

In opinia lor, strategia adoptata de Assange, de a posta pe internet numeroase documente confidentiale, este "demna de cele mai bune dintre romanele de benzi desenate ale companiei Marvel", iar australianul este "un personaj negativ de prim rang care a pus in pericol conducerea planetei, comportandu-se ca un bandit cibernetic".

Australianul in varsta de 39 de ani este dorit in Suedia, pentru a fi cercetat intr-un dosar de presupuse agresiuni de natura sexuala. O serie de personalitati din lumea filmului, precum Michael Moore si Ken Loach, s-au oferit, marti, sa plateasca autoritatilor britanice o parte din cautiunea ceruta pentru eliberarea acestuia.

Assange este criticat dur la Washington - in principal de presedintele Barack Obama, care se refera la acte "deplorabile"- pentru ca site-ul sau WikiLeaks a inceput sa publice o serie de documente diplomatice confidentiale. El a fost arestat la 7 decembrie la Londra, intr-un dosar de presupuse agresiuni sexuale, datand din luna august in Suedia. El neaga aceste fapte.

Citeste si:
Topul celor mai bune 100 de cantece ale secolului XXI, publicat de...
Topul celor mai bune 100 de...

Vezi cum arata lumea "prin lupa" Wikileaks in Dosarele 9AM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.