Concertul Guns'n'Roses, de marti seara, din Bucuresti, s-a desfasurat fara incidente majore, cu putin entuziasm, cu sonorizare tipic romaneasca, dar cu muzica de exceptie.

Cei de la Guns'n'Roses, mai exact Axl Rose, au fost asteptati cu mult entuziasm de catre miile de fani veniti sa-i vada, de prin toate colturile tarii. Multi dintre ei, "veterani" ai rock-ului, cu parul alb si cu nepotii dupa ei, insa cu spiritul la fel de tanar.

Desi concertul era programat sa inceapa la ora 21:30, americanii au intarziat mai bine de o ora, primind din partea publicului huiduieli si tipete de nemultumire. Insa, in ciuda disconfortului, in momentul aparitiei pe scena a celebrului Axl Rose, intreaga lume a uitat de momentele neplacute de asteptare, iar ropotele de aplauze au curs continuu.

"Veteranii" rock-ului au venit pentru prima data in Romania, in special pentru a-si promova ultimul album "Chinese Democracy", insa noile piese nu au fost primite de catre spectatori cu entuziasmul la care se asteptau muzicienii. Publicul statea linistit si astepta momentul in care urma sa se cante celebrele balade de pe vremea cand Guns'n'Roses insemna Slash, Duff si Axl. La un moment dat chiar si solistul a remarcat lipsa de reactie a publicului replicand "Vad ca e multa liniste in seara asta la Bucuresti. Nicio problema...ne relaxam putin", a spus Axl.

Jurnal FOTO Guns'n'Roses

Formatia a imbinat totusi destul de bine "utilul cu placutul" (sa-l numim asa) si a intercalat cu succes noile melodii printre vechile piese, deja consacrate. Din vechiul repertoriu GNR nu au lipsit "Welcome to the Jungle", "It's so Easy", "Knocking on Heavens Door", "Rocket Queen", "November Rain", "Don't Cry" si "Paradice City", melodii care au constituit deliciul publicului.

Cu toate ca intreaga lume era incantat de venirea Guns'n'Roses in Romania, s-a dovedit pana la urma ca nu putem scapa, cel putin deocamdata, de problemele tehnice legate de sonorizare, aceasta fiind aproape jalnica, cel putin pentru spectatorii care se aflau in Normal Circle, chitarele fiind ca un sunet abstract, venit de undeva din spatele scenei. Insa, in ciuda acestui lucru, publicul a apreciat vocea solistului Axl Rose, neschimbata de vreme, cu aceleasi tonalitati inalte cu care si-a obisnuit fanii.

Citeste si:
Primul videoclip din anii `80 cu peste 1 miliard de vizualizari pe...
Primul videoclip din anii `80...

Un Axl Rose, vizibil imbatranit, si "plictisit" (s-ar putea spune), s-a transformat in timp din "preety boy-iul" muzicii rock, intr-un fel de rocker glam. Acesta a schimbat mai mult de 10 vestimentatii pe parcursul concertului care a tinut doua ore si jumatate.

Per ansamblu, concertul a fost unul reusit, iar publicul nu a plecat cu mari regrete de la eveniment, desi unii sperau la mai multe piese din vechiul repertoriu, iar altii venisera cu iluzia unei sonorizari corespunzatoare.

Axl Rose le-a multumit in final fanilor pentru prezenta si a promis ca sa va intoarce. "Ne-a facut o mare placere sa cantam aici in seara asta. Ne doream de mult sa ajungem in Romania si iata ca am reusit si sper sa ne intoarcem cat de curand", a spus Axl in incheierea concertului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.