Daca jazz-ul inseamna versatilitate, forta si libertate prin excelenta, EUROPAfest este o adevarata explozie de culoare si energie pentru Bucuresti.
Aerul cosmopolit si electrizant al concertelor, spiritul liber al muzicienilor de pe tot cuprinsul Europei si din SUA au adus in capitala atmosfera marilor orase in care jazz-ul e o stare de fapt. Inca de pe 7 mai, Art Center Tinerimea Romana, Art Jazz Club si Hard Rock Cafe au devenit neincapatoare pentru publicul venit sa asculte trupele de jazz din cadrul EUROPAfest. La concertele din festival, fie si pret de cateva ore, atmosfera vie creaza prietenii de o parte si de alta a scenei, si lasa in urma senzatia unei revelatii.

Pe 12 mai, ora 20.30, trupele de jazz din festival se intalnesc pe aceeasi scena intr-unul din cele mai interesante momente din EUROPAfest - jam session. Nu intamplator, evenimentul are loc la Hard Rock Cafe, un spatiu in care muzica e celebrata ca filozofie de viata. Cu o seara inainte de Finala, artisti care concureaza in Bucharest International Jazz Competition vor crea impreuna, imbinand spectaculos propriile stiluri sau influente traditionale. Astfel, pe fondul jazzului muzicienii experimenteaza, indraznesc, se provoaca dar, cel mai mult, se bucura impreuna - pentru deliciul publicului - de fado, blues, ritmuri afro-americane sau chiar japoneze. Totul se petrece spontan, fara repetitii, bazandu-se doar pe inspiratie si pe improvizatia de moment.

Seara de jam session preceda ultima zi de festival, 13 mai, cand are loc Gala EUROPAfest, cel mai asteptat eveniment din saptamana: finalistii de la Bucharest International Jazz Competition isi disputa Marele Premiu, Jeunesses Musicales International Competition isi desemneaza laureatii, iar Casa Regala acorda Diploma de Excelenta.

Citeste si: [VIDEO] Cum a fost prima seara de EUROPAfest?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.