La EUROPAfest muzica da ritm vietii, ritm care bate neincetat timp de o saptamana chiar in inima Bucurestiului.
Intre 7 si 13 mai, capitala pulseaza de muzica celor peste 250 de artisti care reunesc, timp de o saptamana, spiritul unui intreg continent.

Totul a inceput aseara la Opening Concert, cand pianistul de culoare Wayne Brown (Marea Britanie) a dat tonul unei reinterpretari pline de savoare a Odei Bucuriei lui Beethoven. In atmosfera vie, i s-au alaturat pe rand muzicieni din Austria, Italia, Ungaria si Romania, fiecare lasand pe linia melodica amprenta propriei traditii. Imnul Uniunii Europene, cantat in nota jazzy de cei cincisprezece artisti, a reflectat insusi spiritul festivalului: ceea ce ne uneste este diversitatea. Nu intamplator, concertul-eveniment a continuat cu trupe ca Stelzhamma, Parafusions si QL a caror muzica imbina stiluri si nuante din mai multe culturi.

Evenimentul a fost dedicat Zilei Europei
si a fost organizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Cei care au fost ieri la Sala Auditorium au plecat cu senzatia ca au gustat un pic din micile placeri cosmopolite - zambete, muzica de calitate si spontana, senzatii inedite, dar mai ales bucuria electrizanta de a fi conectat la o lume noua doar ascultand necunoscutul pus pe note. Concertul de pe 7 mai a conectat publicul la cultura unui intreg continent, deschizand apetitul publicului pentru acea lume mare care o imbratiseaza pe a fiecaruia.

In aceasta seara, EUROPAfest continua la Art Center Tinerimea Romana, la ora 19.00, cu Orchestra da Tre Soldi / Italia si Stelzhamma / Austria. Prima, o fuziune de jazz, fado, tango si muzica medievala a fost nominalizata in 2008 la Best Jazz de catre prestigiosul Jazz Magazine. Stelzhamma coboara jazz-ul din Alpi la Bucuresti, intr-o combinatie plina de umor de jazz, funk si muzica austriaca traditionala. In deschidere, incalzesc atmosfera trupe din noua generatie de jazz.

Citeste si:
EUROPAfest 26 debuteaza pe 9 mai. Zece zile de jazz, blues, pop si...
EUROPAfest 26 debuteaza pe 9...

Tot astazi, la 20.30, la Hard Rock Cafe continua Caffe Festival - seria de concerte intr-un spatiu neconventional - cu Parafusions / Italia&Ungaria, o chitara de exceptie si o muzicuta veloce care pleaca de la ritmul “negru” de blues si ajung la o joaca serioasa cu ritmuri balcanice, arabe, de jazz sau flamenco, intr-o fuziune acustica savuroasa.

Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta si Flanco, la Libraria Engleza si online pe www.ticketfan.ro, www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro. [Pentru a fi la curent cu ultimele noutati fii fan EUROPAfest pe Facebook]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.