Mostenitorii Cavalerilor Templieri au lansat o batalie legala in Spania pentru a-l forta pe Papa sa redea reputatia ordinului care a fost dizolvat in urma cu sapte secole si caruia i-au fost confiscate averi de peste o suta de miliarde de euro.

Asociatia Ordinului Suprem al Templului lui Hristos ai carei membri pretind ca sunt descendentii legendarilor cruciati a initiat o procedura legala impotriva lui Benedict XVI caruia ii cer sa recunoasca faptul ca Templierilor li s-au confiscat bunuri in valoare de o suta de miliarde de euro.

Acestia sustin ca ordinul a fost dizolvat de catre predecesorul lui Benedict, Papa Clement al-V-lea in 1307, atunci fiind confiscate peste noua mii de proprietati, nenumarate pasuni, dealuri si alte bunuri comerciale. Toate aceste bunuri au intrat in posesia Bisericii. Insa reclamantii au mai declarat ca motivul principal al actiunii lor este reabilitarea "bunului nume" al Cavalerilor Templieri. "Nu dorim sa cauzam un colaps al Bisericii Romano-Catolice, insa dorim sa relevam Curtii magnitudinea complotului impotriva Ordinului nostru" au afirmat intr-o declaratie oficiala cei care s-au autoproclamat Cavaleri ai timpurilor moderne.

"Sarmanii soldati ai lui Cristos si ai Templului lui Solomon" (cunoscuti mai ales sub numele de templieri sau Ordinul Tem­plului) a fost unul dintre cele mai cunoscute ordine militare crestine. Ordinul a existat timp de aproximativ doua secole in Evul Mediu. A fost creat in urma primei cruciade din 1096, pentru a asigura calatoria in siguranta a numerosilor pelerini europeni catre Ierusalim. Re­cunoscut oficial de biserica in 1129, Ordinul a crescut repede ca numar de membri si putere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.