Autorul fotografiilor care arata aparenta indiferenta a turistilor fata de moartea a doua adolescente rome, pe o plaja din sudul Italiei, a apreciat ca intreaga poveste "a fost umflata" de presa straina, informeaza NewsIn.

"Am facut mai multe fotografii, in unele turistii isi strangeau lucrurile sa plece. In altele se vedeau persoane in mod evident preocupate sau ajutand la transportarea sicrielor", a declarat pentru AFP Alessandro Garofalo, in varsta de 30 de ani, care lucreaza pentru Il Mattino, cotidian din Napoli.

"In fotografiile care au fost alese de ziarele din toata lumea, nu se vad decat persoane indiferente. In realitate, jumatate dintre cei de fata se purtau ca si nimic nu s-ar fi intamplat, dar multi au parasit plaja dupa drama sau au dat o mana de ajutor", marturiseste fotograful.

"Am facut fotografiile cu un teleobiectiv mediu, ceea ce da impresia ca oamenii se aflau mai aproape de cadavre decat erau in realitate. Erau la zece metri"
, explica Alessandro Garofalo.

Mai multe ziare europene au publicat fotografii in care corpurile celor doua adolescente acoperite cu prosoape si intinse pe plaja, in timp ce in jur oamenii continuau sa stea la soare sau vorbeau la telefon. Ziarul britanic The Independent a titrat "Imaginile care fac de rusine Italia".

Cadavrele au ramas circa o ora pe plaja de la Torregaveta, la nord de Napoli, inainte de sosirea sicrielor.
Potrivit fotografului, "mai multi turisti s-au aruncat in apa pentru a le salva pe cele doua fete care nu stiau sa inoate si ulterior le-au acoperit corpurile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.