Un fost comandant al unei unitati speciale a politiei sarbe, deja condamnat ca a organizat asasinarea premierului Zoran Djindjic, a primit o pedeapsa suplimentara de 40 de ani de inchisoare, pentru ca a incercat sa ucida si un alt om politic, a informat agentia Tanjug, relateaza AFP.
Milorad Ulemek, fost comandant al unei unitati speciale a politiei secrete (JSO), cunoscuta drept "Beretele rosii", a fost condamnat la 40 de ani de inchisoare pentru uciderea a patru membri ai Miscarii sarbe de Reinnoire (SPO) si pentru tentativa de asasinare a liderului acestui partid, fostul ministru de externe Vuk Draskovici.

Ulemek, numit "Legija", a fost deja condamnat in mai 2007 la 40 de ani de inchisoare pentru asasinarea lui Djindjici, in martie 2003, dupa ce fusese condamnat la aceeasi pedeapsa in 2005 pentru asasinarea fostului presedinte Ivan Stambolici, in august 2000.

Curtea Suprema sarba l-a condamnat la 40 de ani de inchisoare si pe fostul sef al serviciilor secrete sirbe Radomir Markovici si pe alti doi fosti membri ai "Beretelor rosii". Alti sase politisti, dintre care patru membri ai "Beretelor rosii", au fost condamnati la pedepse cuprinse intre sase luni si 35 de ani de inchisoare.
In octombrie 1999, convoiul lui Draskovici, liderul opozitiei fata de Slobodan Milosevici, a fost lovit, in apropiere de Belgrad, de un camion. Patru membri ai partidului lui Draskovici au murit si chiar el a fost ranit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.