Ministrul moldovean de interne in exercitiu, Gheorghe Papuc a fost plasat in arest la domiciliu. Ministrul este suspectat de implicare in trafic de narcotice, anunta agentiile ruse Novii Region si Interfax, informatie neconfirmata insa, oficial la Chisinau, informeaza NewsIn.

Mai multi functionari cu rang inalt din cadrul Ministerului moldovean de Interne au fost arestati sambata. Ei sunt suspectati de trafic de droguri, informeaza Novii Region. Potrivit unor surse din cadrul Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) moldovean, ancheta a condus pana la ministrul de interne Gheorghe Papuc. Surse din SIS afirma ca ministrul se afla in arest la domiciliu, iar locuinta sa este supravegheata.

Interfax adauga ca informatia i-a fost confirmata de o sursa din Ministerul de Interne, desi serviciul de presa a refuzat si sa confirme si sa infirme arestul la domiciliu.

Politia moldoveana a anuntat, saptamana trecuta, cea mai mare captura de droguri din istoria Republicii Moldova: 200 de kilograme de heroina, in valoare de zece milioane de euro, provenita din Afganistan si destinata Europei de Vest.

Securitatea transportului a fost asigurata de inalti functionari din conducerea Ministerului de Interne de la Chisinau, potrivit surselor Interfax. Cercetarile arata ca cei trei functionari ai Ministerului de Interne retinuti sambata il informasera pe ministrul Papuc in legatura cu transportul de droguri, dar acesta nu a luat masuri.

Gheorghe Papuc face parte din guvernul demisionar al premierului Vasile Tarlev, care ar trebui sa isi inceteze activitatea astazi, cand Parlamentul se va pronunta asupra componentei noului guvern, condus de Zinaida Greceanii. Potrivit presei de la Chisinau, Papuc nu va fi pastrat in componenta noului Guvern.

Papuc s-a aflat in centrul mai multor scandaluri, iar in 2000 i s-a deschis un dosar penal, nesolutionat nici pana in prezent, pentru ca ar fi sustras acte contabile si ar fi permis salarizarea unor persoane care nu figurau pe listele de personal ale Brigazii Speciale de Politie. In 2005, presa moldoveana l-a acuzat ca a dat mita pentru a-si obtine diploma universitara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.