Armata canadiana le-a cerut soldatilor sai sa nu mai publice informatii personale sau fotografii pe site-ul Facebook, pentru ca ele ar putea fi folosite in vederea unor atacuri de catre grupari ca al-Qaida, a anuntat marti, televiziunea CBC, relateaza NewsIn.

CBC spune ca a primit o copie a unui memorandum care le cere militarilor sa nu apara in uniforma si sa nu-si dezvaluie gradul pe site-uri ca Facebook.

"Membri al-Qaida monitorizeaza Facebook si celelalte site-uri de socializare", potrivit documentului. "Acest lucru poate parea exagerat, dar astfel de informatii pot fi folosite pentru a viza membri ai fortelor militare. Familiile si prietenii vostri pot deveni tinte", se subliniaza in document.

"Fortele canadiene le reamintesc periodic militarilor consideratiile particulare de securitate operationala, precum si posibilele consecinte ale divulgarii" informatiilor cu caracter personal, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

Canada are 2.500 militari in sudul Afganistanului. Pana acum, 78 de militari canadieni si un diplomat au fost ucisi.

Armata este ingrijorata si de eventuala publicare pe Facebook a unor fotografii facute pe teren in Afganistan. Generalul Peter Atkinson a spus saptamana trecuta ca astfel de informatii ar putea fi folosite de talibani "pentru a gasi cele mai bune mijloace de a ataca".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.