Politia israeliana a fost plasata in stare de alerta avansata, de teama comiterii unor noi atacuri dupa atentatul sinucigas din Dimona, sudul Israelului, a anuntat, marti, un responsabil al politiei, relateaza AFP.

"Fortele noastre au fost plasate in stare de alerta avansata, pentru ca ne temem de un val de atentate, dupa atacul de luni de la Dimona", care s-a soldat cu moartea unei femei si a celor doi teroristi sinucigasi, a declarat Bertie Ohayon.

Starea de alerta avansata este nivelul maxim, inainte de starea de urgenta. "Am mobilizat mii de politisti si graniceri, sprijiniti de voluntari, pentru a monitoriza sectoarele cu cea mai densa populatie si pentru a supraveghea zonele sensibile, mai ales la frontiera cu Egiptul", a adaugat el.

Comandantul districtului sudic al politiei, Ouri Bar-Lev, a cerut vigilenta si a precizat ca "efective importante ale politiei monitorizeaza accesul in zona sudica a orasului Hebron" din Cisiordania, regiune prin care se ajunge la Dimona. Intrebat cu privire la zona din care au venit cei doi autori ai atentatului de la Dimona, Bar-Lev a raspuns: "Pentru moment nu pot face publice rezultatele anchetei si nici nu pot spune de unde au venit cei doi, dar vom clarifica situatia".

Postul public de radio israelian a lasat sa se inteleaga ca cei doi palestinieni au venit din sudul Cisiordaniei.

Atentatul a fost revendicat de Brigazile Martirilor al-Aqsa, provenite din miscarea Fatah a presedintelui Mahmoud Abbas. Un responsabil, Abou Walid, a declarat ca atentatul a fost comis impreuna cu alte doua grupari armate de doi kamikaze originari din Fasia Gaza.

Presedintele Comisiei pentru afaceri externe si aparare din Knesset, Tsahi Hanegbi, a cerut marti reluarea asasinatelor cu tinta precisa impotriva liderilor politici ai Hamas. "Hamas s-a abtinut timp de ani de zile sa lanseze atentate sinucigase. Miscarea si-a schimbat insa politica, iar noi ar trebui sa ne schimbam atitudinea", a declarat el, la postul public de radio.

"Nu exista nicio diferenta intre cei care se prezinta drept politicieni si teroristi (...) Trebuie sa-i lichidam", a adaugat Hanegbi, subliniind ca aceasta politica a fost, la un moment dat, "profitabila".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.