Politia canadiana investigheaza informatii potrivit carora un angajat al unei misiuni diplomatice romanesti ar fi intervenit pe linga autoritatile de la Ottawa pentru ca fiica lui - dansatoare exotica - sa primeasca de urgenta un nou permis special de munca, relateaza "Toronto Sun". Aceasta ancheta a fost initiata concomitent cu scandalul declansat in jurul ministrul canadian al imigrarii, Judy Sgro, acuzata ca a acordat azil unei stripteuze romance.
Potrivit legislatiei canadiene privind imigrarea, dansatoarele exotice straine trebuie sa lucreze, in interval de un an, intr-un singur club de noapte.

Pentru a schimba locul de munca, ele sint nevoite sa solicite un alt permis. Oficiali guvernamentali au declarat ca romanca - al carei nume de scena este "Andreea" - a sosit in Canada acum un an, fiind angajata intr-un club din Niagara Falls. Ulterior, ea a dorit sa lucreze in alt local, dar nu a reusit sa obtina un nou permis de munca. "Andreea" a apelat la tatal sau - angajat al unei misiuni diplomatice din Ungaria si a carui identitate nu este facuta publica -, iar acesta ar fi ajutat-o sa obtina viza chiar a doua zi, adauga sursa citata.

Ministerul roman de Externe a precizat insa ca nici un diplomat sau angajat al misiunilor diplomatice din Ungaria nu a intervenit pe linga autoritatile canadiene pentru ca fiicei sale sa-i fie prelungit permisul de sedere. Potrivit presei canadiene, 582 de dansatoare exotice romance, dintr-un total de 601 dansatoare straine, au primit permise temporare de munca, deseori ele fiind inregistrate ca asistente medicale sau invatatoare.
Industria strip-tease-ului

Informatiile despre ancheta legata de "Andreea" au fost facute publice joi, in timp ce Sgro era audiata in legatura cu implicarea directorului sau de campanie in favorizarea unei alte dansatoare exotice din Romania, precum si in privinta unui controversat program guvernamental care ofera permise de munca practicantelor acestei meserii. Liderul conservator canadian Stephen Harper a acuzat "extraordinara ipocrizie" a guvernului de la Ottawa, care deplingea exploatarea sexuala a femeilor chiar in timp ce importa dansatoare exotice.

Opozitia mai sustine ca seful de cabinet al ministrului Sgro, Ihor Wons, s-a intilnit cu patronul unui club de strip-tease din Toronto care i-a oferit 5.500 de dolari canadieni (4.659 USD) pentru campania electorala a liberalilor si au discutat despre aducerea de stripteuze din Caraibe. Sgro a declarat insa ca acest program - care permite dansatoarelor din strainatate sa lucreze in Canada pe baza unui permis special de munca - ii displace profund, dar a apreciat ca "industria" de profil nu beneficiaza de prea multe "talente native", motiv pentru care apeleaza la cele din strainatate. "Ei sustin ca au multi clienti si ca au nevoie de persoane care sa lucreze in cluburile lor, e o cerere a pietei. E o industrie canadiana", a spus Sgro. (M.F.)

Scandal cu parfum electoral

Postul de televiziune canadian CTV aminteste ca, de fapt, scandalul permiselor pentru stripteuze a plecat de la cazul unei alte romance, Alina Balaican, care a lucrat ca voluntar in echipa de campanie electorala a ministrului Sgro. Balaican, adauga CTV, a primit noul permis de munca inainte cu numai trei zile de scrutinul din 28 iunie, in urma caruia liberalii au revenit la putere cu un guvern minoritar. Alina Balaican a sustinut ca nu i s-a acordat nici o atentie speciala atunci cind a primit un permis de rezidenta temporara in Canada, in iunie. "Imi pare rau pentru dna Sgro, a carei integritate a fost atacata doar pentru ca s-a dovedit a fi o persoana buna", a declarat Balaican, intr-o scrisoare trimisa mass-media canadiene. "Daca nimeni nu ar fi intervenit pentru situatia mea, atunci as fi fost trimisa inapoi in Romania si as fi fost despartita de sotul meu pentru o perioada de pina la doi ani", afirma ea in epistola semnata si de sotul ei, Howard Mulholland, in virsta de 44 de ani.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.