Generalul Musharraf recurge la gesturi extreme pentru a nu ceda puterea favoritei SUA, Benazir Bhutto.
La opt ani de la preluarea puterii printr-o lovitura de stat, presedintele pakistanez Pervez Musharraf a decretat simbata starea de urgenta, de data aceasta intr-un gest disperat de a pastra puterea. Presedintele a invocat intensificarea terorismului islamist si interferentele dintre Curtea Suprema si guvern. Armata pakistaneza a ocupat pozitii strategice in toate marile orase ale tarii, mai multi lideri ai opozitiei au fost arestati, iar posturile de televiziune necontrolate de stat si-au intrerupt emisia. In realitate, in Pakistan domneste acum legea martiala. Articolele constitutionale care consfinteau libertatea intrunirilor si dreptul la libera circulatie au fost suspendate, iar cetatenii pot fi arestati fara a li se comunica motivele si fara a avea dreptul la un avocat.

Ratiunile gestului extrem al lui Musharraf sint eminamente politice. Presedintele, care este si comandantul suprem al armatei pakistaneze, a fost reales in functie pe 6 octombrie, insa Curtea Suprema urma sa decreteze ca alegerile au fost nule din cauza incompatibilitatii calitatii militare a lui Musharraf cu functia prezidentiala. Totodata, Musharraf risca sa piarda si controlul parlamentului in fata Partidului Popular condus de fostul premier Benazir Bhutto.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.