Nu doar anumite specii de pasari si animale sunt in pericol din pricina epuizarii resurselor naturale ale planetei. Un raport al Organizatiei Natiunilor Unite atrage atentia ca insasi supravietuirea omenirii va fi in pericol intr-un viitor nu foarte indepartat

In ultimii douazeci de ani, populatia globului a sporit cu 34%, ajungand la 6,7 miliarde de locuitori. Pentru extinderea asezarilor umane se pierd anual 73.000 de kilometri patrati de padure, iar jumatate din toate orasele lumii depaseste cu mult normele de poluare acceptate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Pe 60% din apele raurile importante din lume s-au construit baraje sau cursul lor a fost deviat, iar numarul pestilor de apa dulce a scazut cu 50% in douazeci de ani. In asemenea termeni sumbri este prezentata lumea in care traim de 1.400 de experti ai Organizatiei Natiunilor Unite (ONU). Concluziile lor apar intr-un raport publicat de cotidianul britanic The Times. In document se atrage atentia asupra faptului ca nu doar animalele si plantele sunt in tot mai mare pericol de disparitie, ci si omenirea.

FARA LIMITE

Principalul motiv este nesatul cu care omul s-a infruptat in ultimii 20 de ani din resursele planetei. Studiul arata ca fiecare persoana are nevoie de 21,9 hectare de pamant pentru a-si acoperi necesitatile, in conditiile in care Pamantul poate "oferi" doar 15,7 hectare de persoana.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.