Prezenta presedintelui iranian Mahmud Ahmedinajad la New York stirneste controverse legate de libertatea cuvintului si de memoria victimelor de la 11 septembrie.
Presedintele iranian Mahmud Ahmadinejad, acuzat de opinia publica americana pentru negarea Holocaustului, pentru dorinta sa de a „sterge Israelul de pe harta“ si considerat inamicul public numarul unu al Statelor Unite, a sosit duminica la New York, pentru a participa la sesiunea Adunarii Generale a Natiunilor Unite. In ceea ce analistii considera o sfidare la adresa presedintelui George W. Bush, Ahmadinejad se va adresa miine Adunarii Generale a ONU, imediat dupa discursul presedintelui american. Vizita liderului iranian include o intilnire cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, si un discurs in fata unor lideri religiosi americani de confesiune musulmana, crestina si mozaica.

Intr-un interviu acordat canalului american CBS, presedintele a reiterat ca programul nuclear iranian nu urmareste construirea armei nucleare. „In relatiile internationale din prezent, bomba atomica nu serveste la nimic. Daca ar fi fost utila, ar fi ajutat la evitarea dizolvarii URSS, ar fi rezolvat problema pe care americanii o au in Irak. Timpul bombei a trecut“, a declarat el. Ahmadinejad a protestat fata de sanctiunile ONU la care este supus Iranul pentru ca nu a abandonat programul nuclear. „Statele care folosesc metodele decadente ale razboiului psihologic, ale propagandei politice si ale asa-ziselor sanctiuni economice fac o greseala“, a declarat presedintele pentru CBS.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.