Ducatul nu renunta la taxele mici care au convins firme precum Amazon sa se stabileasca pe teritoriul sau.

Luxemburg a intrat in coliziune cu restul Uniunii Europene, din cauza taxelor mici pe care le aplica firmelor care se ocupa cu comertul pe Internet. Micul ducat a devenit centrul e-comertului din Europa, firme precum iTunes, Skype, eBay sau Amazon stabilindu-si sediul european in aceasta tara, datorita TVA mica ce se aplica activitatii lor.

Ministrii finantelor din tarile UE, reuniti marti in ducat, nu au reusit sa ajunga la un acord privind ridicarea acestor facilitati fiscale, din cauza opozitiei ducatului, relateaza "International Herald Tribune". Statele europene mari incearca, prin aceste negocieri, sa impiedice Luxemburgul sa devina un paradis fiscal.

Furnizorii de servicii online care functioneaza in Uniune platesc TVA la nivelul tarii in care isi desfasoara activitatea, nu la cel al tarii in care se afla clientul. In Luxemburg, nivelul TVA este de 15%, spre deosebire de Germania, de exemplu, unde taxa se ridica la 19%. De aceea, ducatul este preferat de companiile care se ocupa cu e-comertul.

Ministrii europeni ai finantelor au incercat, in acelasi timp, sa impuna regula conform careia TVA pentru serviciile oferite pe Internet sa fie platita in tara in care serviciul este cumparat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.