"Activitatile de spionaj ostile Statelor Unite au continuat si dupa sfarsitul Razboiului Rece", a declarat, recent, Joel Brenner,unul dintre sefii contraspionajului american. "In acest moment sunt 140 de servicii de informatii straine care incearca sa infiltreze sau sa recruteze oameni in interiorul institutiilor americane, si pentru multe dintre acestea, reprezentam tinta Numarul 1".

Printre aceste grupuri nu sunt numai servicii de informatii ale unor state dar si ale unor grupari teroriste, precum Al Qaeda, a mai precizat Brenner. Comunitatea de contrainformatii americana este din ce in ce mai ingrijorata de cresterea numarului de cetateni americani care au ales sa coopereze in dauna propriului stat cu puteri straine, considerate ostile intereselor americane.

Un astfel de caz este cel al inginerului Chi-Mak, judecat in acest moment sub acuzatia de inalta tradare, pentru ca ar fi transmis autoritatilor chineze informatii referitoare la tehnologia utilizata de submarinele si navele militare americane pentru a bruia radarele inamice. In timpul anchetei, Mak a recunoscut ca se afla in contact cu agentii Beijingului, inca din...1983. "Scurgerea de informatii este semnificativa" a spus Brenner; prezentand acest caz " ea a contribuit la reducerea semnificativa a avantajului tehnologic al SUA in domeniul naval".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.