Remanierea administratiei prezidentiale americane are miza electorala

Confruntat cu cea mai scazuta cota de popularitate si cu voci critice din propriul partid, cu sase luni inainte de alegerile pentru Senat, Bush a initiat o serie de remanieri ale echipei sale de la Casa Alba. Dupa schimbarea sefului administratiei prezidentiale, saptamina aceasta au urmat adjunctul sau, Karl Rove, si purtatorul de cuvint al Casei Albe, Scott McClellan. Atributiile lui Rove acopereau o gama larga decizionala, de la securitate interna pina la politici economice si de securitate nationala. El ramine consilier prezidential, dar se va ocupa mai mult de problemele legate de strategiile electorale pentru alegerile din Congres, din aceasta toamna, abandonind politicile decizionale la care lucra. McClellan insa paraseste definitiv Casa Alba.

Cine sint fostii Oameni ai Presedintelui

Karl Rove este cunoscut ca fiind eminenta cenusie din spatele reusitelor celor doua campanii electorale ale presedintelui Bush, el fiind principalul strateg al Partidului Republican. Tot el este si cel care a reusit formarea majoritatilor republicane in cele doua camere ale Congresului american, apreciaza BBC. Pentru Rove, situatia nu este atit de "finala" ca pentru purtatorul de cuvint, Scott McClellan. Acesta din urma este complet scos din scena Casei Albe, la numai trei zile dupa ce noul sef al administratiei prezidentiale, Josh Bolten, si-a luat in primire postul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.