Ungaria va lua masuri diplomatice in privinta interzicerii de catre Romania a arborarii steagului secuiesc pe cladirile oficiale, a declarat secretarul de stat in Ministerul ungar de Externe Zsolt Nemeth, joi, pentru postul public de radio Kossuth, relateaza MTI.

Potrivit MEDIAFAX, masurile vor fi anuntate in cursul zilei, a adaugat el.

Ungaria este deschisa la negocieri cu Romania pe aceasta tema. El a repetat insa pozitia Ministerului ungar de Externe, potrivit careia Romania este cea care trebuie sa rezolve situatia.

Stroe: Prefecturile, Jandarmeria si Politia sa aplice legea privind arborarea unui drapel strain

Miercuri seara, ministrul roman de Externe, Titus Corlatean, l-a criticat pe ambasadorul ungar la Bucuresti, Oszkar Fuzes, pentru sprijinul exprimat de acesta fata de autonomia Tinutului Secuiesc, afirmand ca daca nu se va intoarce in limitele mandatului, partea romana va lua masuri pentru incetarea acestuia.

Miercuri, Guvernul roman a criticat dur declaratiile lui Nemeth, care a cerut Romaniei sa ridice interdictia de folosire a simbolurilor secuiesti si sa puna capat "agresiunii simbolice".

Citeste si: Budapesta sustine dreptul comunitatii maghiare de a folosi steagul secuiesc


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.